Besparing op rente en risico-opslag

Uit onderzoek van Independer blijkt dat bijna een kwart van de Nederlandse huiseigenaren, na het afsluiten van hun hypotheek, nooit meer heeft gekeken of besparing hierop mogelijk is. Het oversluiten van je bestaande hypotheek kan namelijk gunstig voor je uitvallen nu de rente historisch laag staat in vergelijking tot jaren geleden. 22% van de hypotheekbezitters koos na advies voor een nieuwe hypotheek met lagere maandlasten en nieuwe voorwaarden.

Boetevrij hypotheek oversluiten

Ga je binnenkort verhuizen dan mag je bij vrijwel alle geldverstrekkers de oude hypotheek boetevrij aflossen en dus gelijk profiteren van de lagere rente.  Ook als je renteperiode afloopt kun je boetevrij aflossen.

Als je tijdens een rentevastperiode gaat aflossen op je hypotheek of oversluiten kan het zijn dat je kosten, een boeterente, moet betalen. Dit hangt samen met de resterende looptijd van de rente en de hoogte van de rente die je nu betaald ten opzichte van de huidige rente stand.

Informeer bij A&H Finance wat de kosten (boeterente en bijgaande kosten) zijn als je ervoor kiest om je hypotheek over te sluiten.

Oversluiten met boeterente

Hoe hoog is de boeterente die ik moet betalen? Hoeveel kan ik besparen aan rentekosten? En wat betekent dat voor mijn aflossingen? Verdien ik dit wel terug?

Zelfs in het geval van een hoge boeterente kan het verschil in de te besparen rentekosten zo hoog zijn dat oversluiten loont. De kosten van de boeterente worden voor lief genomen; het rentevoordeel is op langere termijn te groot om daar geen gebruik van te maken. Kanttekening hierbij is wel dat de boeterente direct betaald moet worden. De boete moet dus terugverdiend worden, dat rekenen onze adviseurs graag voor je uit.

Hypotheekrente zonder oversluiten verlagen

Gebruik de hogere marktwaarde voor een lagere risico-opslag

Heb je een hypotheek af zonder NHG, Nationale Hypotheek Garantie? Dan kan het zijn dat een risico-opslag bovenop het rentetarief wordt berekend bij jouw hypotheek.

In het artikel: Rentekorting op hypotheek leggen wij dit uit.

Uit het Independer onderzoek bleek dat twee derde van de huiseigenaren niet bekend is met deze risico-opslag. Deze opslag is geleend geld en moet volledig worden afgelost, net als de basisrente. Ga je aflossen op je hypotheek? Dan verlaag je ook deze kosten. De risico-opslag daalt omdat het openstaande hypotheekbedrag steeds lager wordt. Het te besparen bedrag kan zelfs oplopen tot duizenden euro’s.

We adviseren je graag

Bel op 020-4651951 voor een telefonische kennismaking of vul het contactformulier in.