Hoe kies je een hypotheekadviseur?

Hypotheekadviseurs genoeg, maar hoe kies je uit al deze adviseurs de beste adviseur? In dit artikel geven we je tips om de beste hypotheekadviseur te kiezen. Heb je nu of na dit artikel nog vragen; bel ons gerust op 020–465 19 51.

Is je hypotheekadviseur onafhankelijk?

Het is belangrijk om te controleren of je hypotheekadviseur onafhankelijk is. Door te kiezen voor een onafhankelijk hypotheekadviseur krijg je een groter aanbod met hypotheekverstrekkers. Hiermee voorkom je dat je keuzes maakt op basis van onvolledige informatie en misschien zelfs dat je teveel betaalt voor je hypotheek.

Vaste adviseur gedurende het hele traject

Bij A&H Finance blijft je hypotheekadviseur gedurende het gehele hypotheektraject je vaste aanspreekpunt. Dit om de kwaliteit van het hypotheekadvies te waarborgen. Bij sommige banken en hypotheekadvies ketens is dit helaas altijd het geval. Hier wordt je dossier na de afspraak met de adviseur soms doorgeschoven naar ander, soms lager gekwalificeerd, personeel.

Het netwerk van het advieskantoor

In sommige delen van Nederland zoals in Amsterdam, is het essentieel om snel te kunnen handelen bij de aankoop van een woning.  Door te controleren of je hypotheekadviseur een netwerk heeft aan aankoopmakelaars, notarissen en taxateurs, kan je het aankoopproces versnellen en voorkomen dat je een huis misloopt. Een ander mooie bijkomstigheid is vaak dat ze lagere tarieven kunnen aanbieden voor al deze schakels in het aankoopproces.

Het tarief

Een belangrijk vergelijkingsmiddel is natuurlijk het tarief wat het hypotheekadvies kantoor vraagt voor haar diensten. Maar belangrijk is om te checken wat hier allemaal bij inbegrepen zit. Worden bijvoorbeeld ook de benodigde verzekeringen voor jou afgesloten? Of moet je hiervoor meer betalen? Elk advieskantoor moet tegenwoordig een dienstverleningsdocument op zijn website beschikbaar stellen. Hierin staat vermeld wat de adviseur voor jou kan doen en wat de prijs hiervan is. Dit is een standaarddocument zodat je gemakkelijk hypotheekadviseurs kan vergelijken.

Reviews

Op het internet zijn handige vergelijkingssites te vinden zoals Independer.nl, Advieskeuze.nl en Reviews op Google, zodat je gemakkelijk hypotheekadviseurs kan vergelijken. Daar kan je lezen wat huizenkopers vinden van hun adviseur.

A&H Finance is vijf keer achter elkaar uitgeroepen tot beste hypotheekadviseur van Nederland.

Nazorg

Goed advies houdt niet op bij het adviesgesprek. Volgens de wetgever moet elke adviseur nazorg verlenen. Immers, er kan veel gebeuren in een paar jaar. Je arbeidsomstandigheid is wellicht veranderd of je wensen met betrekking tot een hypotheek. Daarom is goede nazorg belangrijk. Het hypotheekadvieskantoor mag zelf invullen hoe zij dit gaan vormgeven. Ook dit staat in het dienstverleningsdocument.

Diploma’s en kwalificaties

Misschien wel de voornaamste reden dat je een adviseur inschakelt is omdat hij of zij specialistische kennis heeft over hypotheken en verzekeringen en goed opgeleid is. Elke hypotheekadviseur moet beschikken over WFT-diploma’s en heeft Permanente Educatie. Uiteraard voldoen alle financieel adviseurs van AH Finance aan deze criteria.