Belastingaangifte voor de hypotheekaanvraag

Voor de aanvraag van uw hypotheek vragen geldverstrekkers om uw meest recente belastingaangifte(n). Op de belastingaangifte staat relevante informatie zoals het inkomen, spaargeld boven een bepaalde grens, studieschulden, een eigen bedrijf en meer.

De belastingaangifte 2015 downloaden

Heeft u aangifte gedaan via de online tool van de belastingdienst, dan is bij https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/home/content/inloggen-mijn-belastingdienst onder de belastingaangifte van 2015 de pdf van uw complete aangifte te downloaden.

Benodigde belastingaangiften voor ondernemershypotheken

Voor ondernemershypotheken geldt dat de laatste drie jaarcijfers en complete aangiften nodig zijn (m.u.v. startende ondernemers) de boekhouder/accountant heeft normaal gesproken al deze aangiften en cijfers in huis.

De belastingaangiften voor doorstromers en oversluiters van 2012 en 2014.

Vanaf 2013 zijn de regels voor de renteaftrek van de hypotheek op uw woonhuis veranderd. Sluit u uw hypotheek over? Verhuist u naar een andere woning en had u al een hypotheek voor 31-12-2012 dan heeft u mogelijk nog rechten die u kunt meenemen. Geldverstrekkers willen graag controleren of uw rechten goed tot uiting komen in de nieuwe hypotheekaanvraag en willen dan ook altijd de aangifte van 2012 hebben. Voor een goed advies is uw volledige aangifte van 2014 eveneens belangrijk.

U kunt de aangifte terugvinden in:
– belastingadvies programma op uw computer en dan de txt file downloaden onder print.
– de geprinte versie van de volledige aangifte in te scannen.

Kunt u uw aangifte niet terugvinden?

Overleg altijd even met ons wat de beste weg is voor uw aanvraag.

Belastingdienst eerder ingezonden aangifte opvragen.

English