Holland Park, een gewilde nieuwe wijk in Diemen Zuid

Op de plek van het Bergwijkpark in Diemen Zuid verrijst binnenkort een nieuwe wijk: Holland Park. De belangstelling voor de nieuwe woonwijk is groot. Sinds medio november hebben zich 4.000 geïnteresseerden ingeschreven. Het hele project met in totaal 3.000 toekomstige appartementen, inclusief grachten, een park en voorzieningen zoals winkels en restaurants, zal eind 2016 gereed zijn.

Variatie ten top

Holland Park wordt gebouwd op een terrein dat voorheen een kantorenwijk was. In de afgelopen jaren is de leegstand enorm toegenomen, waarop de gemeente Diemen heeft besloten om het gebied om te vormen tot een plek voor wonen, werken en voorzieningen. Het ontwerp voor de wijk is van architect en stedenbouwkundige Sjoerd Soeters uit Amsterdam, bekend van onder meer de Zaanse Huisjes, het Amsterdamse Java-Eiland en de wijk Sluseholmen in Kopenhagen. De opzet van Holland Park is een totaalconcept met veel variatie in architectuur en openbare ruimte met pleintjes, binnenhoven en grachten, waarmee getracht wordt om het binnen- en buitenleven naadloos met elkaar te verbinden.

Duurzaam wonen

De ontwikkelaar van Holland Park, Snippe Projecten B.V., wil een duurzame wijk bouwen, met veel groen, water en energiezuinige maatregelen als zonnepanelen en stadsverwarming. Eveneens zal het beton van de gesloopte kantoren worden hergebruikt. Aan woningen komt er een gezonde mix van vrijesector huurwoningen met een huur tot 950 euro en koopappartementen vanaf 135.000 euro vrij op naam en op eigen grond. De woningen variëren van 50 tot 120 vierkante meter groot en zijn geschikt voor zowel starters als gezinnen.

Kopen met starterslening

Koopt u uw eerste woning in Holland Park? De gemeente Diemen verstrekt startersleningen aan starters op de koopwoningmarkt. Met dit formulier kunt u een starterslening aanvragen in Diemen. Meer informatie over startersleningen vindt u terug op de website van de gemeente Diemen of SvN.

Bron: Holland Park

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

English