Hypotheek voor medici

A(N)IOS, basisartsen, medisch specialisten, huisartsen, tandartsen en APios

Als medicus heb je vaak een contract voor meerdere jaren, maar wat als je graag een hypotheek wilt afsluiten voor een koopwoning? Dit kan soms lastig zijn, want je werkgever verstrekt meestal geen intentieverklaring voor onbepaalde tijd. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden!

Verhuizen naar een nieuwe woning

Geen intentieverklaring nodig

Wanneer je een hypotheek aanvraagt, wordt normaal gesproken je inkomen vastgesteld aan de hand van een werkgeversverklaring. Als je een vast contract hebt of als je werkgever op de werkgeversverklaring aangeeft dat ze de intentie hebben om je na je tijdelijke contract een vast contract aan te bieden, ziet de geldverstrekker je inkomen als bestendig. Het totale vaste inkomen op de werkgeversverklaring zal in de regel dan ook gebruikt worden voor de berekening van je maximale hypotheek. Maar als medisch specialist in opleiding krijg je meestal geen intentieverklaring van je werkgever. Dat betekent echter niet dat het onmogelijk is om een hypotheek te regelen.

Kansrijk beroep

Bij de standaard toetsing van de maximale hypotheek wordt er gekeken naar je gemiddelde inkomen van de laatste drie jaar. Als medicus in opleiding geldt meestal dat je nog geen lang arbeidsverleden hebt, waardoor je gemiddelde inkomen van de laatste drie jaar vaak een stuk lager uitkomt dan wat je nu verdient. Dit kan een obstakel vormen bij het aanvragen van een hypotheek. Gelukkig zijn er geldverstrekkers met een doelgroepenbeleid voor kansrijke beroepen, waarbij je, ondanks het ontbreken van een intentieverklaring, toch rekening kunt houden met je huidige inkomen. Aangezien de kans groot is dat je inkomen als medicus bestendig is en in de toekomst alleen maar hoger zal worden, kan dit voor jou als medisch specialist in opleiding gunstig uitpakken.

Advies op maat

Wil je weten wat er mogelijk is voor jou als medicus in opleiding? Bij A&H Finance staan onze onafhankelijke hypotheekadviseurs voor je klaar om je hierin te adviseren. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we samen kunnen bespreken bij welke geldverstrekkers we verwachten dat jouw aanvraag kans van slagen heeft. Zo kun jij binnenkort misschien wel jouw eigen koopwoning bemachtigen.

© A&H Finance 2023 - visit our  English website - A&H Finance is onderdeel van New Business Group B.V.