Hypotheek voor specialist in opleiding

Advocaat-stagiairs, kandidaat-notarissen en promovendi (PhD-student)

Veel mensen denken dat het niet mogelijk is om als specialist in opleiding een hypotheek te krijgen, maar die gedachte is vaak onterecht. Verschillende hypotheekverstrekkers hebben namelijk een speciaal beleid voor specialisten in opleiding en promovendi, vanwege de goede toekomstperspectieven.

A&H Finance, hypotheekadvies voor ondernemers

Er zijn drie situaties waarin jij je kan bevinden:

1. Je bent al 3 jaar werkzaam als specialist in opleiding

Als je al 3 jaar of langer werkzaam bent als specialist in opleiding of bezig bent met je onderzoek en je kan dit aantonen met 3 jaaropgaves, dan kan je een hypotheek aanvragen op basis van jouw gemiddelde inkomen over de afgelopen 3 jaar.
Als de koopsom van jouw droomwoning onder de NHG-grens ligt, kan je ook een NHG-hypotheek aanvragen.

2. Je bent korter dan 3 jaar werkzaam als specialist in opleiding en kan een intentieverklaring krijgen

Vaak duurt een opleiding of promotie 4 tot 5 jaar en heb je daarom een tijdelijk contract. Hierdoor is het moeilijk om een intentieverklaring te krijgen. Maar er zijn uitzonderingen, dus vraag altijd na of dit voor jou mogelijk is.
Met een intentieverklaring voor onbepaalde tijd, wordt er niet meer gekeken naar het gemiddelde van de afgelopen 3 jaar, maar naar jouw huidige inkomen. Hierdoor worden jouw mogelijkheden vaak groter.
Als de koopsom onder de NHG-grens ligt, kan je met een intentieverklaring ook een NHG-hypotheek aanvragen.

3. Je bent korter dan 3 jaar werkzaam als specialist in opleiding en kan geen intentieverklaring krijgen

Als je geen intentieverklaring kan krijgen en je nog niet 3 jaar werkzaam bent als specialist in opleiding of promovendus, betekent dit niet per se dat je geen hypotheek kan krijgen. Er zijn namelijk geldverstrekkers die speciale regelingen hebben. Ze kijken dan naar jouw specifieke situatie, zoals je vakgebied en toekomstperspectieven op de arbeidsmarkt. Op die manier kan je in veel gevallen toch in aanmerking komen voor een hypotheek.

Ook benieuwd geworden naar jouw mogelijkheden?

Bij A&H Finance staan onze onafhankelijke hypotheekadviseurs voor je klaar om je hierin te adviseren. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we samen kunnen bespreken bij welke geldverstrekkers we verwachten dat jouw aanvraag kans van slagen heeft. Zo kun jij binnenkort jouw eigen koopwoning bemachtigen.

© A&H Finance 2023 - visit our  English website - A&H Finance is onderdeel van New Business Group B.V.