Aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek los je niet af op je hypotheek. Je betaalt alleen iedere maand een bedrag aan rente. Omdat er niks wordt afgelost, heb je ook een lage maandlast. Dit in tegenstelling met bijvoorbeeld een lineaire hypotheek of de annuïteitenhypotheek waar tijdens de looptijd van de hypotheek afgelost moet worden.

Belastingaftrek hypotheekrente bij aflossingsvrij

Een voordeel van de aflossingsvrije hypotheek is dus dat deze hypotheekvorm in vergelijking met andere hypotheekvormen lage maandlasten heeft. Je betaalt alleen maandelijks een bedrag aan rente aan de geldverstrekker. Wanneer de hypotheek afgesloten is voor 1 januari 2013 kan er nog sprake zijn van een overgangsrecht en kun je maximaal 30 jaar de rente van de belasting aftrekken. Jouw woon- en hypotheekverleden is bepalend hoe lang en of je renteaftrek hebt en wat er mogelijk is binnen het overgangsrecht.  Onze adviseurs helpen jou om dit helder te maken en zullen daarom ook vragen om jouw hypotheekhistorie. Als je de hypotheek na 1 januari 2013 hebt afgesloten dan mag je om voor de renteaftrek in aanmerking te komen geen aflossingsvrije hypotheek meer sluiten. Sinds die datum heeft de belastingdienst de eis gesteld dat er in 30 jaar afgelost wordt.

Voorwaarden geldverstrekkers aflossingsvrije hypotheek

Gebruikelijk is dat een aflossingsvrije hypotheek maximaal 50% van de vrije verkoopwaarde van de woning bedraagt. De hoogte van deze vrije verkoopwaarde ook wel marktwaarde van de woning genoemd wordt bepaald door een taxateur. Het andere deel boven de 50% van de marktwaarde kent over het algemeen een lineaire – annuïteiten of een aflossing uit bankspaarrekening of kapitaalverzekering.

De keuze voor een hypotheekvorm is een belangrijk onderdeel van ons advies. De hypotheekadviseurs van A&H Finance adviseren je dan ook graag in het maken van de juiste keuze die bij jouw situatie past.

We adviseren je graag

Bel op 020-4651951 voor een telefonische kennismaking of vul het contactformulier in.