Beste hypotheekadviseur Nederland alle prijzen transparant
Bel 020 - 465 19 51 voor een persoonlijke kennismaking

Maandlasten hypotheek

Via de hypotheek bereken tool van AH Finance krijg je meer duidelijkheid over jouw maximale hypotheek en de maandlasten die daarbij horen. De berekening geeft zowel een indicatie van de bruto- als netto maandlasten. Heb je erfpacht of bijvoorbeeld een private lease, dan kun je die ook invullen. Ook als je ondernemer bent krijg je een indicatie.

Reviews
Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 254 beoordelingen
Financieel adviseurs AH Finance
Mail of bel AH Finance

Weten wat je hypotheek maandlast is?

Op basis van jouw inkomsten en uitgaven krijg je een maximale hypotheek. De hoogte van die hypotheek is samen met de rente bepalen de voor de maandlast. Het is een online tool, dus je kunt hier geen rechten aan ontlenen, maar een goede indicatie is nooit weg. Onze hypotheekadviseurs helpen jouw natuurlijk met de exacte mogelijkheden voor jou bekijken.

Bruto en netto

Uit de berekening volgt een bruto en netto bedrag, dit hangt samen met het stukje dat je terugkrijgt van de belastingen. De hypotheekrente is over het algemeen aftrekbaar en vaak krijg je dan nog een stukje terug van de belastingen van de betaalde rente. De rente is op dit moment laag en daardoor is het verschil in de bruto en netto maandlast voor de hypotheek ook kleiner dan bij een hogere rente.

Benodigde informatie

 • ben jij single of samen
 • hoe verdien jij en je eventuele partner je inkomen
 • wat is jouw leeftijd
 • hoelang wil je jouw hypotheekrente vastzetten (bijvoorbeeld op 10 of 20 jaar)
 • wat is de hoogte van de hypotheekrente
 • de taxatiewaarde van de woning
 • de gewenste hypotheekvorm(en) (bijvoorbeeld lineair, annuïtair of aflossingsvrij)

Hypotheek aflossen

Heb jij voor het eerst een hypotheek dan stelt de belastingdienst dat wil je voor de renteaftrek in aanmerking komen dat je dan minimaal de hypotheek in 30 jaar annuïtair moet aflossen, lineair mag ook. Bij de annuïteitenhypotheek betaal je een vast bruto bedrag per maand, bij de lineaire hypotheek los een vast bedrag per maand af.
Wil je extra aflossen op de hypotheek dan kan dat bij vrijwel alle geldverstrekkers voor minimaal 10% per kalenderjaar en dan gaan de hypotheek maandlasten ook weer omlaag.

Hypotheekrente

Naast de hypotheekaflossing betaal je ook rente. Over het algemeen geldt hoe langer de rente vaststaat hoe hoger de de rente is. Daarnaast is de hoogte van de hypotheekrente ook afhankelijk van de hoogte van de schuld tegenover de waarde van de woning.

Heb je al een woning gehad dan wordt er zeker rekening gehouden met de mogelijkheden tot het behoudt van aflossingsvrije mogelijkheden en oudere hypotheekvormen als de spaarhypotheek.

Hypotheek maandlast die bij jouw past

Onze adviseurs zorgen ervoor dat de maandlasten bij jouw passen en adviseren over rente en de aflossingsvorm. Bel ons op 020-4651951
Naast de maximale hypotheek en de maandlasten voor de lening zijn er andere kosten:

 • kosten van (klein) onderhoud
 • heb je een appartement de kosten van de vereniging van eigenaren
 • onroerende zaakbelasting en rioolrecht
 • de kosten van een woonhuisverzekering
English