Nieuwbouw hypotheek

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning heb je extra financieringsmogelijkheden. Zo  mag je bijvoorbeeld een keuken en de eventuele tuin voor 100% meefinancieren en als het nodig is een stukje van de dubbele woonlasten. Bij A&H Finance helpen we je graag bij het financieren van een nieuwbouwwoning.

Welkom bij A&H Finance

Welkom bij A&H Finance

Maximale hypotheek nieuwbouw

De maximale hypotheek voor een nieuwbouwwoning wordt bepaald op basis van jouw inkomen en persoonlijke situatie. Deze verschilt niet van een maximale hypotheek voor een bestaande woning. Het is wel zo dat de kosten van een nieuwbouwwoning bij aanvang lager zijn, omdat onder meer de woning vrij op naam is (en er dus geen overdrachtsbelasting hoeft te worden) en de woning meestal bij projectbouw niet getaxeerd hoeft te worden.

De maximale hypotheek voor jouw nieuwbouwwoning kan je online berekenen.

Welke kosten kan je meefinancieren?

Over het algemeen kan je alle essentiële aanpassingen en mogelijke opties voor 100% meefinancieren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een keuken, badkamer, de tuinaanleg en algemene verbouwkosten zoals verf en behang.

Bouwdepot

Als een nieuwbouwwoning nog gebouwd moet worden, dan word de hypotheek nooit ineens overgemaakt aan de aannemer(s). In plaats daarvan wordt het geld beschikbaar gesteld in een zogenoemd ‘bouwdepot’. Een bouwdepot kan je zien als een tijdelijke bankrekening (waar je rente op ontvangt!) waar je vervolgens de facturen van de aannemer en andere leveranciers van uit betaalt. Als de bouw is afgerond dan wordt het bouwdepot opgeheven (een eventueel restbedrag wordt dan afgelost op de hypotheek.

Meerwerk financieren

Kosten voor bijvoorbeeld het plaatsen van een keuken of het aankleden van jouw huis via de bouwkundige opties wordt ‘meerwerk’ genoemd. Deze kosten kunnen bij een nieuwbouwwoning meestal* worden meegenomen in de hypotheek. Een groot voordeel daarbij is dat de essentiële benodigdheden zoals een badkamer en keuken vaak voor 100% gefinancierd kunnen worden. Dit in tegenstelling tot verbouwingen aan een bestaande woning waarbij het vervangen van een badkamer of keuken zelden leidt tot een 100% waardestijging.

* Sommige hypotheekverstrekkers eisen een taxatierapport zodra het meerwerk een bepaald percentage van de aankoopsom overstijgt. Bij zelfbouw, een variant van nieuwbouw, is er altijd een taxatie nodig.

Dubbele woonlasten financieren

Heb je momenteel een koop- of huurwoning, dan heb je te maken met dubbele woonlasten. Je zal gedurende de bouw van de nieuwe woning al de hypotheek moeten betalen en je kunt er nog niet wonen. Verwacht je dat jouw huidige koopwoning met veel overwaarde gaat verkopen, dan kun je de dubbele lasten en het stukje overwaarde alvast meefinancieren.

Het financieren van dubbele woonlasten is maatwerk. Voorkom dat je minder of helemaal geen hypotheek kunt krijgen en neem contact op met een hypotheekadviseur van A&H Finance. De hypotheekadviseurs van A&H Finance zijn onafhankelijk en opgeleid om u te helpen in complexe situaties zoals het financieren van dubbele woonlasten.

Overbruggen // Je overwaarde meenemen

Met een overbruggingshypotheek kan je alvast een groot deel van de overwaarde van de huidige koopwoning in de nieuwbouwwoning stoppen en daarmee de hypotheeklasten flink verlagen. De hoogte van de overbruggingshypotheek is gebaseerd op de overwaarde van de woning die je gaat verkopen.

Is er sprake van overwaarde, dan zul je om voor renteaftrek in aanmerking te komen deze af moeten lossen op de hypotheek van je nieuwbouwwoning. Op die manier kun je bijvoorbeeld je maandlasten en de totale kosten van je hypotheek verlagen.

Verhuizen naar een nieuwe woning