Bij het kopen van een nieuwbouwwoning heb je extra financieringsmogelijkheden. Zo mag je bijvoorbeeld een keuken en de eventuele tuin voor 100% meefinancieren en als het nodig is een stukje van de dubbele woonlasten. Bij A&H Finance helpen we je graag bij het financieren van een nieuwbouwwoning. Neem onze nieuwbouw hypotheek-informatie door of bel ons direct op 020 – 465 19 51.
Benodigdheden
Heb je momenteel een koop- of huurwoning of is dit je eerste koopwoning en begin je gelijk met nieuwbouw? Je kunt rekening houden dat je onderstaande documenten moet aanleveren voor de nieuwbouw aanvraag:
- Koop- en aannemingsovereenkomst
- Meerwerk-kosten (benaming voor verbouwkosten bij een nieuwbouwwoning)
- Afbouwgarantie
- Erfpacht indien van toepassing
Ben je in loondienst? Denk dan ook aan:
- Werkgeversverklaring
- Arbeidscontract/intentieverklaring
- Loonstroken
Ben je ondernemer?
Als ondernemer gaat het om je jaarcijfers van de laatste jaren.
Bekijk ons hypotheekadvies stappenplan voor een uitgebreide beschrijving van ons adviestraject.
Stel een vraag
Benieuwd hoe A&H Finance jou kan helpen bij het financieren van jouw nieuwbouwwoning?
Neem vrijblijvend contact met op ons.
Dit kan via ons contactformulier of telefonisch via +31(0)20 465 19 51.
Dubbele woonlasten financieren
Heb je momenteel een koop- of huurwoning, dan heb je te maken met dubbele woonlasten. Je zal gedurende de bouw van de nieuwe woning al de hypotheek moeten betalen en je kunt er nog niet wonen. Verwacht je dat jouw huidige koopwoning met veel overwaarde gaat verkopen, dan kun je de dubbele lasten en het stukje overwaarde alvast meefinancieren.
Met een overbruggingshypotheek kan je alvast een groot deel van de overwaarde van de huidige koopwoning in de nieuwbouwwoning stoppen en daarmee de hypotheeklasten flink verlagen. De hoogte van de overbruggingshypotheek is gebaseerd op de overwaarde van de woning die je gaat verkopen.
Een overbruggingshypotheek afsluiten is complex, maar daar helpen we je uiteraard graag mee. Uiteraard kijken we ook naar andere mogelijkheden om je dubbele woonlasten financieren. Bijvoorbeeld door het verhogen van de hypotheek van je nieuwbouwwoning.
Dubbele woonlasten financieren is maatwerk
Het financieren van dubbele woonlasten is maatwerk. Voorkom dat je minder of helemaal geen hypotheek kunt krijgen en neem contact op met een hypotheekadviseur van A&H Finance. De hypotheekadviseurs van A&H Finance zijn onafhankelijk en opgeleid om u te helpen in complexe situaties zoals het financieren van dubbele woonlasten.
Meerwerk financieren
Kosten voor bijvoorbeeld het plaatsen van een keuken of het aankleden van jouw huis via de bouwkundige opties word ‘meerwerk’ genoemd. Deze kosten – die doorgaans ‘verbouwingskosten’ worden genoemd – kunnen bij een nieuwbouwwoning meestal* worden meegenomen in de hypotheek. Een groot voordeel daarbij is dat de essentiële benodigdheden zoals een badkamer, keuken en waardevermeerderende aanpassingen vaak voor 100% gefinancierd kunnen worden. Dit in tegenstelling tot verbouwingen aan een bestaande woning waarbij het vervangen van een badkamer of keuken zelden leidt tot een 100% waardestijging.
* Sommige hypotheekverstrekkers eisen een taxatierapport zodra het meerwerk een bepaald percentage van de aankoopsom overstijgt. Bij zelfbouw een bijzondere variant van nieuwbouw is er altijd een taxatie nodig.
Wat kan je meefinancieren bij een nieuwbouwwoning?
Over het algemeen kan je alle essentiële aanpassingen en mogelijke opties voor 100% meefinancieren. Uiteraard enkel als jouw persoonlijke situatie dit toelaat.
Enkele voorbeelden van aanpassingen die je kan meefinancieren:
- Algemene verbouwkosten zoals verf, behang, vaste vloeren, etc.
- Keuken
- Badkamer
- Toilet
- Uitbouw
- Dakkapel
- Duurzame aanpassingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, etc.
- Tuinaanleg
Stel een vraag
Benieuwd hoe A&H Finance jou kan helpen bij het financieren van jouw nieuwbouwwoning?
Neem vrijblijvend contact met op ons.
Dit kan via het contactformulier of telefonisch via +31(0)20 465 19 51.
Bouwdepot
Als een nieuwbouwwoning nog gebouwd moet worden, dan word de hypotheek nooit ineens overgemaakt aan de aannemer(s). In plaats daarvan wordt het geld beschikbaar gesteld in een zogenoemd ‘bouwdepot’. Een bouwdepot kan je zien als een tijdelijke bankrekening (waar je rente op ontvangt!) waar je vervolgens de facturen van de aannemer en andere leveranciers van uit betaalt. Als de bouw is afgerond dan wordt het bouwdepot opgeheven (een eventueel restbedrag wordt dan afgelost op de hypotheek.
Maximale hypotheek nieuwbouw
De maximale hypotheek voor een nieuwbouwwoning wordt bepaald op basis van jouw inkomen en persoonlijke situatie. Deze verschilt niet van een maximale hypotheek voor een bestaande woning. Het is wel zo dat de kosten van een nieuwbouwwoning bij aanvang lager zijn, omdat ondermeer de woning vrij op naam is (en er dus geen overdrachtsbelasting hoeft te worden) en de woning meestal bij projectbouw niet getaxeerd hoeft te worden.
De maximale hypotheek voor jouw nieuwbouwwoning kan je online berekenen.
Overwaarde meenemen naar nieuwbouw-hypotheek
Is er sprake van overwaarde, dan zul je om voor renteaftrek in aanmerking te komen deze af moeten lossen op de hypotheek van je nieuwbouwwoning. Op die manier kun je bijvoorbeeld je maandlasten en de totale kosten van je hypotheek verlagen.