Hypotheek nieuwbouw

Het kopen van een nieuwbouwwoning heb je extra financieringsmogelijkheden. Zo  mag je bijvoorbeeld een keuken en de eventuele tuin voor 100% meefinancieren en als het nodig is een stukje van de dubbele woonlasten. Bij A&H Finance helpen we je graag bij het financieren van een nieuwbouwwoning. Neem onze nieuwbouw hypotheek-informatie door of bel ons direct op +31(0)20 465 19 51.

Financieel adviseurs AH Finance
Reviews
Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 251 beoordelingen
Facebook Beoordelingen

Benodigdheden

Heb je momenteel een koop- of huurwoning of is dit je eerste koopwoning en begin je gelijk met nieuwbouw?  Je kunt rekening houden dat je onderstaande documenten moet aanleveren voor de nieuwbouw aanvraag:

  • Koop- en aannemingsovereenkomst
  • Meerwerk-kosten (benaming voor verbouwkosten bij een nieuwbouwwoning)
  • Afbouwgarantie
  • Erfpacht indien van toepassing

Verder ben je in loondienst dan moet je denken aan:

  • Werkgeversverklaring
  • Arbeidscontract/intentieverklaring
  • Loonstroken

Als ondernemer gaat het om je jaarcijfers van de laatste jaren.

Bekijk ook ons hypotheekadvies stappenplan.

Dubbele woonlasten financieren

Heb je momenteel een koop- of huurwoning, dan heb je te maken met dubbele woonlasten. Je zal gedurende de bouw van de nieuwe woning al de hypotheek moeten betalen en je kunt er nog niet wonen. Verwacht je dat jouw huidige koopwoning met veel overwaarde gaat verkopen, dan kun je de dubbele lasten en het stukje overwaarde alvast meefinancieren.

Overbruggingshypotheek nieuwbouw

Met een overbruggingshypotheek kan je alvast een groot deel van de overwaarde van de huidige koopwoning in de nieuwbouwwoning stoppen en daarmee de hypotheeklasten flink verlagen. De hoogte van de overbruggingshypotheek is gebaseerd op de overwaarde van de woning die je gaat verkopen.

Een overbruggingshypotheek afsluiten is complex, maar daar helpen we je uiteraard graag mee. Uiteraard kijken we ook naar andere mogelijkheden om je dubbele woonlasten financieren. Bijvoorbeeld door het verhogen van de hypotheek van je nieuwbouwwoning.

Hypotheek voor nieuwbouwwoning verhogen

De hypotheek van je nieuwbouwwoning verhogen is ook een optie om je dubbele woonlast te financieren. Het is minder complex dan een overbruggingshypotheek en je hebt dan wel een stukje niet aftrekbare hypotheek.

Dubbele woonlasten financieren is maatwerk

Het financieren van dubbele woonlasten is maatwerk. Voorkom dat je minder of helemaal geen hypotheek kunt krijgen en neem contact op met een hypotheekadviseur van A&H Finance. De hypotheekadviseurs van A&H Finance zijn onafhankelijk en opgeleid om u te helpen in complexe situaties zoals het financieren van dubbele woonlasten.

Mail of bel AH Finance