Open Huizen Dag 2018

open huizen dag 2018

Zaterdag 7 april 2018 is het weer zover: De NVM Open Huizen Dag. De Open Huizen Dag wordt twee keer per jaar georganiseerd. Op deze dag kun je tussen 11.00 en 15.00 uur veel verschillende huizen bekijken, geheel vrijblijvend en zonder afspraak. Dit is een uitgelezen mogelijkheid om je breed te oriënteren en kijken wat er zoal in de markt beschikbaar is. Zo’n 25% van het totale woonaanbod in Nederland doet mee met de dag.

Omdat een huis bekijken waarin je interesse in hebt wel even tijd kost, is het raadzaam om alvast een route voor de Open Huizen Dag van tevoren te plannen. Op Funda.nl staat een handige lijst met deelnemende woningen. Inschrijven om een huis te bekijken is niet nodig. Tevens hebben sommige makelaars een route uitgestippeld langs huizen die mee doen.

Tips voor de dag zelf

Wat zijn nou praktische tips voor de dag zelf? De Open Huizen Dag is een ideale gelegenheid om ook huizen te bekijken die misschien niet bovenaan je verlanglijstje staan. Wie weet vind je je droomhuis die eigenlijk niet de eerste keuze is. Plan ongeveer 3 tot 5 huizen in om te bezichtigen, dat is goed te doen en is er per bezichtiging genoeg tijd. Schroom ook niet om snel weg te gaan bij een huis die u niet bevalt, niks is tenslotte verplicht op de open huizen dag.

Misschien is het ook wel een idee om alvast de buurt te bekijken bij de woningen die je gaat bekijken, dit scheelt weer tijd op de dag zelf. Wanneer je alleen op huizenjacht bent is iemand meenemen ook handig, dan zie je vaak meer dan één. Ook is aantekeningen maken van de bezochte huizen, om het overzicht te houden, een goed idee.

Ook is het goed om te weten wat je maximaal kan gaan lenen om zo bij de woningen te gaan kijken die passen binnen jouw financiële plaatje.

Bel ons op 020 – 465 19 51, of vul het contactformulier in op onze website om een vrijblijvende afspraak in te plannen en om je mogelijkheden te bespreken!

open huizen dag 2018