Hypotheekadvies

Er komt veel kijken bij het kopen van een huis.  Het krijgen van goed hypotheekadvies is daarom belangrijk. Je gaat immers een langdurige financiële verplichting aan, waar je met goed advies lang kunt van gaan genieten. Maar wat is goed hypotheekadvies? Wat betekent het om een onafhankelijk adviseur te zijn? En hoe gaat dit bij A&H Finance in zijn werk?

Verschillende soorten adviseurs

Er zijn verschillende soorten hypotheekadviseurs. Het onderscheid zit met name in hoeveel geldverstrekkers een adviseur kan bemiddelen en adviseren. Hieronder staan de verschillende types beschreven.

Hypotheekadvies van de bank

Wel zo makkelijk: bij je eigen bank advies inwinnen en een hypotheek afsluiten. Maar een adviseur bij de bank kan alleen producten afsluiten van zijn of haar eigen organisatie. Hiermee is de kans groot dat je niet de beste hypotheek krijgt die het beste bij jou persoonlijk past. Terwijl bij het onafhankelijke hypotheekadvies van A&H Finance, de door de financieel adviseurs het volledige hypotheek- en renteaanbod in de markt bekijken. Het gaat erom dat je de beste hypotheek die bij jou past krijgt wat betreft de hypotheekrente en voorwaarden, maar ook de afdekking van eventuele risico’s meegenomen worden, waarbij er ook een goede prijs- en voorwaardenvergelijking is.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Zoals gezegd is A&H Finance een onafhankelijke hypotheekadviseur. Dit betekend dat wij niet gebonden zijn aan één bepaalde verstrekker. Onafhankelijke adviseurs kunnen hypotheken en verzekeringen vergelijken van de gehele markt. We werken met alle geldverstrekkers samen en kunnen zo altijd de best passende hypotheek vinden.

Of bel direct 020 – 465 19 51

Deels onafhankelijk hypotheekadvies

Daarnaast zijn er nog deels onafhankelijke adviseurs. Deze adviseurs kunnen ook meerdere geldverstrekkers vergelijken, maar in een beperkte mate. Meestal kunnen zij tussen de 5 à 6 aanbieders vergelijken.

Waarom onafhankelijk hypotheekadvies belangrijk is

Een onafhankelijk adviseur kan hypotheken en verzekeringen afsluiten bij meerdere aanbieders. Maar ook hier zit weer onderscheid in: sommige adviseurs werken samen met een handjevol aanbieders terwijl andere adviseurs met vrijwel alle geldverstrekkers samenwerken. A&H Finance valt in de laatste categorie. Wij vergelijken meer dan 30 geldverstrekkers, waardoor we de hypotheek kunnen afsluiten die het beste bij jou persoonlijk past.

Door even verder te kijken dan alleen jouw bank kan dat kosten besparen, zo zie je soms dat de lange rentes bij banken fors afwijken van het aanbod bij bijvoorbeeld pensioenverzekeraars. Daar komt nog eens bij dat de scherpe prijsstelling van A&H Finance heel concurrent is. De hypotheekadviseur legt dit graag persoonlijk uit tijdens de telefonische kennismaking.

Hoe kies ik een adviseur?

Op het internet kan je tegenwoordig in één oogopslag zien hoe anderen hypotheekadvies beoordelen op vergelijkingswebsites zoals Google ReviewIndepender en Advieskeuze.nl.  Hier kan je lezen wat andere huizenkopers vinden van hun hypotheekadviseur.

Verder stelt elk kantoor een dienstverleningsdocument beschikbaar op hun website en een privacy statement in het kader van de AVG. Daarnaast is het raadzaam om op te letten of het betreffende kantoor in kwestie wel is aangesloten bij relevante organisaties zoals de Autoriteit Financiële Markten (AFM), het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFid) en het College bescherming persoonsgegevens (Cbp). Deze staan op de website van de adviseur, meestal onderaan. A&H Finance is uiteraard aangesloten bij al deze organisaties.

A&H Finance is nu vijf keer achtereen uitgeroepen tot het beste hypotheekadvies kantoor van Nederland door Independer. Daar staan honderden reviews op van onze klanten, die ons gemiddeld een dikke 9 geven. Maar ook op Advieskeuze en Google zijn de klanten erg positief, waar we heel blij mee zijn. Ons kantoor ligt in Diemen, maar onze dienstverlening reikt zich uit over heel Nederland met de focus op de randstedelijke gebieden zoals Amsterdam, Almere, Leiden, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Ben je benieuwd naar wat jou mogelijkheden zijn? Bel ons op 020-465 1951 of vul een contactverzoek in en wij bellen jou zo snel mogelijk terug. Ervaar de service van een onafhankelijke hypotheekadviseur!

Hypotheek aanvragen

A&H Finance gaat verder dan alleen financieel advies. Je kan gebruik maken van het uitgebreide netwerk van partners. Daarmee regelen we tegen vaste tarieven taxaties of bouwkundige rapportages voor woningen door het hele land. Voor een heldere blik op wat je moet bieden in de krappe woningmarkt in de gehele regio Amsterdam hebben we voor jou scherpe afspraken gemaakt met diverse aankoopmakelaars en notarissen.

Een bouwtechnische keuring kun je online aanvragen.

Misschien heb je je eerst koophuis op het oog en ben je benieuwd of je het kunt betalen. Misschien wil je eerst weten hoeveel geld je voor je eerste huis kunt lenen en daarna pas zoeken.

De hypotheekadviseurs van A&H Finance kunnen op basis van jouw situatie precies voorrekenen wat je kan lenen. Het advies is onafhankelijk, dat betekent dat er naar alle geldverstrekkers en hun voorwaarden wordt gekeken. We vragen daarvoor een vast tarief. In onze tarieven maken we onderscheid tussen singles en stellen.

Lees meer over de route van het kopen van een huis kent. Van eerste kennismaking bij A&H Finance tot aan de overdracht van de sleutels bij de notaris!

English