Hypotheekadvies

Er komt veel kijken bij het kopen van een huis.  Het krijgen van goed hypotheekadvies is daarom belangrijk. Je gaat immers een langdurige financiële verplichting aan, waar je met goed advies lang kunt van gaan genieten. Maar wat is goed hypotheekadvies? Wat betekent het om een onafhankelijk adviseur te zijn? En hoe gaat dit bij A&H Finance in zijn werk?

Onafhankelijk hypotheekadvies

Zoals gezegd is A&H Finance een onafhankelijke hypotheekadviseur. Dit betekend dat wij niet gebonden zijn aan één bepaalde verstrekker. Onafhankelijke adviseurs kunnen hypotheken en verzekeringen vergelijken van de gehele markt. We werken met alle geldverstrekkers samen en kunnen zo altijd de best passende hypotheek vinden.

A&H Finance hypotheekadvies

Een woning kopen met een kort voorbehoud of zonder voorbehoud? Bij ons kan het! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Bel ons op: 020 465 19 51 of vul het contactformulier in.

A&H Finance hypotheekadvies: een hypotheek die bij jou past

Verschillende soorten adviseurs

Naast onafhankelijk advies kan je ook deels onafhankelijk advies of advies van een specifieke bank krijgen.

Hypotheekadvies van de bank
Een adviseur bij de bank kan alleen producten afsluiten van zijn of haar eigen organisatie. Hiermee is de kans groot dat je niet de beste hypotheek krijgt die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Bij onafhankelijk hypotheekadvies kunnen adviseurs het volledige hypotheek- en renteaanbod in de markt bekijken en daarmee een geldverstrekker vinden die aansluit bij jouw wensen en situatie.

Deels onafhankelijk hypotheekadvies
Er zijn ook deels onafhankelijke adviseurs. Deze adviseurs kunnen meerdere geldverstrekkers vergelijken, maar in een beperkte mate. Meestal kunnen zij tussen de 5 à 6 aanbieders vergelijken.

Waarom onafhankelijk hypotheekadvies belangrijk is

Een onafhankelijk adviseur kan hypotheken en verzekeringen afsluiten bij meerdere aanbieders. Maar ook hier zit weer onderscheid in: sommige adviseurs werken samen met een handjevol aanbieders terwijl andere adviseurs met vrijwel alle geldverstrekkers samenwerken. A&H Finance valt in de laatste categorie. Wij vergelijken meer dan 30 geldverstrekkers, waardoor we de hypotheek kunnen afsluiten die het beste bij jou persoonlijk past.

Door even verder te kijken dan alleen jouw bank kan dat kosten besparen, zo zie je soms dat de lange rentes bij banken fors afwijken van het aanbod bij bijvoorbeeld pensioenverzekeraars. Daar komt nog eens bij dat de scherpe prijsstelling van A&H Finance heel concurrent is. De hypotheekadviseur legt dit graag persoonlijk uit tijdens de telefonische kennismaking.

Verbouw jen verduurzaam je huis met behulp van je hypotheek

Hoe kies ik een adviseur?

Op het internet kan je tegenwoordig in één oogopslag zien hoe anderen hypotheekadvies beoordelen op vergelijkingswebsites zoals Google Review en Advieskeuze.nl.  Hier kan je lezen wat andere huizenkopers vinden van hun hypotheekadviseur.

Verder stelt elk kantoor een dienstverleningsdocument beschikbaar op hun website en een privacy statement in het kader van de AVG. Ook is het raadzaam op te letten of het betreffende kantoor in kwestie wel is aangesloten bij relevante organisaties zoals de Autoriteit Financiële Markten (AFM), het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFid) en het College bescherming persoonsgegevens (Cbp). Deze staan op de website van de adviseur, meestal onderaan. A&H Finance is uiteraard aangesloten bij al deze organisaties.

A&H Finance behoort bij de 150 beste kantoren van Nederland in 2022 volgens de AM Advieskeuze Topselectie. Ook is in 2022 A&H Finance voor de vierde keer bekroond met een FD Gazelle Award van het Financieel Dagblad. Sinds 2013 beoordeelden klanten A&H Finance vijf achtereenvolgende jaren via Independer als beste hypotheekadvies van Nederland.