Hypotheek €200.000

Ben je een starter op de woningmarkt of wellicht een doorstromer? Dan heb je misschien een hypotheek nodig van €200.000. Maar hoe weet je of je dit kan betalen? Wat voor een inkomen heb je nodig en wat zijn de maandelijkse kosten van de hypotheek? Hieronder geven we twee voorbeelden van een hypotheek met een bedrag van €200.000.

Financieel adviseurs AH Finance
Review

Gedegen financieel advies gekregen van Robbert Brantz voor onze eerste hypotheek. Communicatie liep zeer goed en we raden hem en AH Finance dan ook zeer aan. We zullen in de toekomst zeker weer gebruikmaken van hun diensten.

Jim Herring

Wat kost een hypotheek van €200.000?

De kosten van een hypotheek hangen af van een aantal factoren. Zo kun je bij nieuwe hypotheken kiezen voor twee vormen. Een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Maar een combinatie van deze twee is ook mogelijk. Bij de volgende voorbeelden gaan we uit van een 100% annuïtaire lening en een 100% lineaire lening. We hanteren een fictieve rente van 2,25%.

Mail of bel AH Finance

Voorbeeld 1: Annuïtair

  • Hypotheekbedrag: €200.000
  • Hypotheekvorm: Annuïteit
  • Rente: 2,25%
  • Rentevaste periode: 20 jaar

Dan zijn dit de maandlasten bij aanvang van de lening:

Bruto: €764
Netto: €661 (indicatief afhankelijk van jouw inkomen)

Dit is gebaseerd op het hypotheekbedrag, de hypotheekvorm en rente. Het netto bedrag is de bruto maandlast minus de hypotheekrente aftrek. Het netto maandbedrag is echter afhankelijk van het inkomen wat je verdient. Met onze online-rekentool kun je deze berekening ook maken en invullen wat jou inkomen is. Bij dit voorbeeld zijn we vanuit gegaan van een inkomen van €46.000,-

Voorbeeld 2: Lineair

  • Hypotheekbedrag: €200.000
  • Hypotheekvorm: Lineair
  • Rente: 2,06%
  • Rentevaste periode: 20 jaar

Dit zijn de maandlasten bij aanvang van de lening:

Bruto: €899
Netto: €808 (indicatief afhankelijk van jouw inkomen)

Dit is gebaseerd op het hypotheekbedrag, de hypotheekvorm en rente. Het netto bedrag is de bruto maandlast minus de hypotheekrente aftrek. Het netto maandbedrag is echter afhankelijk van het inkomen wat je verdient. Met onze online-rekentool kun je deze berekening ook maken en invullen wat jou inkomen is. Bij dit voorbeeld zijn we vanuit gegaan van een inkomen van €46.000,-.