Hypotheek €250.000,-

Je hebt een mooie woning op het oog, waar een prijskaartje aanhangt van ongeveer €250.000,-. Omdat de hypotheekregels van 2018 voorschrijven dat je maximaal 100% van de woningwaarde mag lenen, zoek je een hypotheek voor datzelfde bedrag. Je zal dus ook zelf wat moeten bijdragen aangezien er aanvullende kosten zijn zoals de kosten koper, taxatiekosten, notariskosten en advies- en bemiddelingskosten. Wat moet je verdienen om een hypotheek van €250.000 af te kunnen sluiten en wat zijn de bijbehorende maandlasten?

Wat kost een hypotheek van €250.000?

De kosten van een hypotheek hangen af van een aantal factoren. Zo kun je bij nieuwe hypotheken kiezen voor twee vormen. Een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Maar een combinatie van deze twee is ook mogelijk. Bij de volgende voorbeelden gaan we uit van een 100% annuïtaire lening en een 100% lineaire lening. Ook nemen we de actuele hypotheekrente in acht.

Voorbeeld 1: Annuïtair

  • Hypotheekbedrag: €250.000
  • Hypotheekvorm: Annuïteit
  • Rente: 2,25%
  • Rentevaste periode: 20 jaar

Dan zijn dit de maandlasten bij aanvang van de lening:

Bruto: €956
Netto: €826

Dit is gebaseerd op het hypotheekbedrag, de hypotheekvorm en rente. Het netto bedrag is de bruto maandlast minus de hypotheekrente aftrek. Het netto maandbedrag is echter afhankelijk van het inkomen wat je verdient. Met onze online-rekentool kun je deze berekening ook maken en invullen wat jou inkomen is. Bij dit voorbeeld zijn we vanuit gegaan van een inkomen van €55.000,-

Voorbeeld 2: Lineair

  • Hypotheekbedrag: €250.000
  • Hypotheekvorm: Lineair
  • Rente: 2,06%
  • Rentevaste periode: 20 jaar

Dit zijn de maandlasten bij aanvang van de lening:

Bruto: €1.124
Netto: €1.011

Dit is gebaseerd op het hypotheekbedrag, de hypotheekvorm en rente. Het netto bedrag is de bruto maandlast minus de hypotheekrente aftrek. Het netto maandbedrag is echter afhankelijk van het inkomen wat je verdient. Met onze online-rekentool kun je deze berekening ook maken en invullen wat jou inkomen is. Bij dit voorbeeld zijn we vanuit gegaan van een inkomen van €55.000,-.

Hoeveel moet ik verdienen?

Voor een hypotheekbedrag van €250.000 zal je een bruto maandinkomen van ongeveer €55.000 moeten verdienen. Maar let op, dit is een indicatie! Je kan altijd contact opnemen met een van onze adviseurs voor een vrijblijvend gesprek. Dan kunnen we onderzoeken wat voor jou passend is. Vaak is er heel veel mogelijk en maakt het niet uit of je zzp’er bent, zelfstandig ondernemer bent, of een tijdelijk contract hebt. Ook als je samen met je partner een huis gaat kopen is er veel mogelijk; je kan dan meer lenen.