Hypotheek €300.000

Eindelijk heb je je droomhuis gevonden! Misschien is dit wel je eerste huis en waarschijnlijk heb je een hypotheek nodig om het huis te kunnen kopen. Dan ben je natuurlijk benieuwd wat voor inkomen er benodigd is om de hypotheek te kunnen krijgen en hoeveel dit per maand gaat kosten. Lees hier meer over in dit artikel. We geven twee voorbeelden: een annuïtaire en lineaire hypotheek.

Wat kost een hypotheek van €300.000?

De kosten van een hypotheek hangen af van een aantal factoren. Zo kun je bij nieuwe hypotheken kiezen voor twee vormen. Een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Maar een combinatie van deze twee is ook mogelijk. Bij de volgende voorbeelden gaan we uit van een 100% annuïtaire lening en een 100% lineaire lening. We hanteren een fictieve rente van 2,25%.

Voorbeeld 1: Annuïtair

  • Hypotheekbedrag: €300.000
  • Hypotheekvorm: Annuïteit
  • Rente: 2,6%
  • Rentevaste periode: 20 jaar

Dan zijn dit de maandlasten bij aanvang van de lening:

Bruto: €1.201
Netto: €1.012 (indicatief afhankelijk van jouw inkomen)

Dit is gebaseerd op het hypotheekbedrag, de hypotheekvorm en rente. Het netto bedrag is de bruto maandlast minus de hypotheekrente aftrek. Het netto maandbedrag is echter afhankelijk van het inkomen wat je verdient. Met onze online-rekentool kun je deze berekening ook maken en invullen wat jou inkomen is. Bij dit voorbeeld zijn we vanuit gegaan van een inkomen van €62.000,-

Voorbeeld 2: Lineair

  • Hypotheekbedrag: €300.000
  • Hypotheekvorm: Lineair
  • Rente: 2,51%
  • Rentevaste periode: 20 jaar

Dit zijn de maandlasten bij aanvang van de lening:

Bruto: €1.461
Netto: €1.282 (indicatief afhankelijk van jouw inkomen)

Dit is gebaseerd op het hypotheekbedrag, de hypotheekvorm en rente. Het netto bedrag is de bruto maandlast minus de hypotheekrente aftrek. Het netto maandbedrag is echter afhankelijk van het inkomen wat je verdient. Met onze online-rekentool kun je deze berekening ook maken en invullen wat jou inkomen is. Bij dit voorbeeld zijn we vanuit gegaan van een inkomen van €62.000,-.

Hoeveel moet ik verdienen voor een hypotheek van €300.000,-?

Een hypotheek met een bedrag €300.000 heb je een brutojaarinkomen van €62.000 nodig. Het maakt hierbij niet uit of je zzp’er bent, zelfstandig ondernemer bent, of een tijdelijk contract hebt. Ben je zzp’er en heb je nog geen drie volledige jaren gedraaid? Ook dit is vaak geen probleem bij de meeste geldverstrekkers. Vaak zijn twee achtereenvolgende jaren en een prognose al genoeg om een hypotheek af te kunnen sluiten. Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend gesprek.