Hypotheek €400.000

Ben je een doorstromer en op zoek naar een grotere woning? Wellicht zoek je dan ook een hypotheek voor een bedrag van €400.000. Dan wil je natuurlijk weten wat dat gaat kosten en wat voor een inkomen je eigenlijk nodig hebt. Het ligt helemaal aan jouw wensen met betrekking tot de hypotheek, maar hieronder geven we twee voorbeelden om alvast een inschatting van de kosten te maken.

Wat kost een hypotheek van €400.000?

De kosten van een hypotheek hangen af van een aantal factoren. Zo kun je bij nieuwe hypotheken kiezen voor twee vormen. Een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Maar een combinatie van deze twee is ook mogelijk. Bij de volgende voorbeelden gaan we uit van een 100% annuïtaire lening en een 100% lineaire lening. We hanteren een fictieve rente van 2,25%.

Voorbeeld 1: Annuïtair

  • Hypotheekbedrag: €400.000
  • Hypotheekvorm: Annuïteit
  • Rente: 2,6%
  • Rentevaste periode: 20 jaar

Dan zijn dit de maandlasten bij aanvang van de lening:

Bruto: €1.601
Netto: €1.298 (indicatief afhankelijk van jouw inkomen)

Dit is gebaseerd op het hypotheekbedrag, de hypotheekvorm en rente. Het netto bedrag is de bruto maandlast minus de hypotheekrente aftrek. Het netto maandbedrag is echter afhankelijk van het inkomen wat je verdient. Met onze online-rekentool kun je deze berekening ook maken en invullen wat jou inkomen is. Bij dit voorbeeld zijn we vanuit gegaan van een inkomen van €77.000,-

Voorbeeld 2: Lineair

  • Hypotheekbedrag: €400.000
  • Hypotheekvorm: Lineair
  • Rente: 2,51%
  • Rentevaste periode: 20 jaar

Dit zijn de maandlasten bij aanvang van de lening:

Bruto: €1.948
Netto: €1.662 (indicatief afhankelijk van jouw inkomen)

Dit is gebaseerd op het hypotheekbedrag, de hypotheekvorm en rente. Het netto bedrag is de bruto maandlast minus de hypotheekrente aftrek. Het netto maandbedrag is echter afhankelijk van het inkomen wat je verdient. Met onze online-rekentool kun je deze berekening ook maken en invullen wat jou inkomen is. Bij dit voorbeeld zijn we vanuit gegaan van een inkomen van €77.000,-.

Hoeveel moet ik verdienen voor een hypotheek van €400.000,-?

Ben je ondernemer? Dan is het aanvraagproces van een hypotheek net ietsje anders. Er moeten bijvoorbeeld meer documenten aangeleverd worden. Maar vanuit de onderneming kan ook een stuk van de hypotheek gefinancierd worden. Wanneer je in loondienst bent is er een brutojaarinkomen van €77.000 nodig voor een hypotheek van €400.000. En ook met een tijdelijk contract kun je een hypotheek afsluiten! Neem contact met ons op zodat we kunnen kijken naar jouw persoonlijke situatie. Er is dus vaak veel mogelijk!