Hypotheek voor ondernemers

A&H Finance is gespecialiseerd in hypotheken voor ondernemers.

Weet wat je kunt bieden op een woning. Onze gespecialiseerde ondernemersadviseurs analyseren jouw jaarcijfers en laten je binnen enkele dagen weten wat de maximale hypotheek als ondernemer is. Of je nu ZZP’er, in een maatschap, vennoot of DGA bent,  de eerste afspraak is altijd voor onze rekening.

Even bellen met een zakelijk adviseur? Bel 020 – 465 19 51!

Omdat ik wil ondernemen, geef ik het hypotheekadvies graag uit handen.

A&H Finance, hypotheekadvies voor ondernemers

Iedere ondernemer is uniek, het hypotheekadvies verdient de aandacht

Jarenlange ervaring met DGA’s en ZZP’ers

Als onafhankelijk financieel adviseur brengen we de mogelijkheden én risico’s in kaart.

Een ondernemershypotheek op maat

Voor zzp-ers en dga’s, hypotheekadvies dat bij jou en je onderneming past.

Snel, up to date en bereikbaar

Cijfers zijn belangrijk en snelheid. A&H Finance adviseurs zijn zeer goed bereikbaar en op de hoogte van de actuele fiscaliteiten.

Hypotheekadvies nieuwbouwwoning

Veelgestelde vragen ondernemershypotheek

Voor het bepalen van jouw inkomen zal de bank niet alleen kijken naar de gemiddelde cijfers op de winst- en verliesrekening. Ook de ontwikkeling en bestendigheid van jouw onderneming worden beoordeeld. Hierbij zijn de balansratio's en mogelijk een prognose van jouw onderneming van belang.

De balansratio's
Met de balansratio's zal worden vastgesteld of de vermogenspositie van jouw onderneming voldoende is. Banken zullen voornamelijk kijken naar de liquiditeits- en solvabiliteitsratio's.

 • Liquiditeit
  Voor een ZZP'er wordt de liquiditeit vastgesteld op basis van de vlottende activa gedeeld door de kortlopende schulden. Van belang is dat de vlottende activa de kortlopende schulden moet dekken. De uitkomst van de berekening moet daarom minimaal 1.0 zijn.
 • Solvabiliteit
  Voor een ZZP'er wordt de solvabiliteit vastgesteld op basis van het eigen vermogen gedeeld door het balanstotaal. Voor acceptatie van de hypotheekaanvraag dient de solvabiliteit bij de meeste verstrekkers tussen de 0,20 en 0,25 te zijn (tussen de 20% en 25%).

Hulp nodig bij het op orde krijgen van jouw cijfers? Onze ervaren adviseurs helpen graag verder om er voor te zorgen dat we de bank op de juiste manier kunnen overtuigen. Neem contact met ons op.

Prognose
Een prognose stelt vast hoe een onderneming het gaat doen in het huidige of volgende jaar.
Veel banken zullen vragen om een prognose om vast te stellen hoe de cijfers zich naar verwachting ontwikkelen en hoe bestendig de aangetoonde winst is. Zeker bij ondernemers die nog geen 3 jaar aan cijfers kunnen aantonen zal een prognose worden opgevraagd.

Als startende ondernemer is het in de meeste gevallen mogelijk een hypotheek aan te vragen. De duur van jouw ondernemerschap, maar ook aantonen van ontwikkeling en bestendigheid van de winst is bepalend voor de haalbaarheid van de hypotheekaanvraag.
Indien je in loondienst vergelijkbaar werk hebt gedaan, kan dit inkomen in sommige gevallen meegenomen worden in de berekening van het toetsinkomen en verhoogd mogelijk jouw hypotheekmogelijkheden. Ook de branche waarin jij werkt en het toekomstperspectief van deze branche is van belang.

Standaard gaat de bank uit van het gemiddelde inkomen over de afgelopen 3 jaren. Indien er nog niet 3 jaar aan cijfers aantoonbaar zijn, dan zijn er beperkte mogelijkheden. Niet iedere bank is namelijk bereid om jouw als startende ZZP'er een hypotheek te verstrekken.
Onze adviseurs weten precies wat de voorwaarden van de verschillende hypotheekverstrekkers zijn. Met minimaal 12 maanden aan jaarcijfers kunnen we jou al helpen.

Indien je korter dan 3 jaar ondernemer bent, wordt de winst vaak gecorrigeerd met een afslag. Afhankelijk van hoe lang je al ondernemer bent en jouw persoonlijke situatie wordt het toetsinkomen vastgesteld op 90%, 80% of 70% van de totale winst.

Als ondernemer kan het lastig zijn om een hypotheek te krijgen als je getroffen bent door de coronacrisis. Gelukkig zijn er nog steeds mogelijkheden beschikbaar!

De bank kijkt doorgaans naar de gemiddelde cijfers van de afgelopen 3 jaar bij het bepalen van jouw maximale leensom. Door samen te kijken naar factoren die van invloed kunnen zijn op deze leensom, kunnen we nog steeds mogelijkheden vinden om jouw financiering rond te krijgen. Dit betekent dat we niet alleen kijken naar de cijfers van de afgelopen drie jaar, maar ook naar die van voorgaande jaren en de verwachte inkomsten in de toekomst.

In sommige gevallen kan het verstandig zijn om een eventuele coronalening af te lossen, zelfs als er momenteel geen openstaand saldo is. Of misschien waren er in het verleden kostenposten die nu niet meer van toepassing zijn. Door het laten opstellen van een prognose zonder deze kosten, kunnen we mogelijk een hogere leensom vaststellen.

Met een goede onderbouwing en een goed toekomstperspectief maken we samen jouw financiering haalbaar.

Een inkomensverklaring ondernemer is een rapport opgesteld door een onafhankelijke partij met een uitgebreide analyse van de onderneming over de afgelopen 3 jaren (of korter indien de onderneming nog niet 3 jaren bestaat). In het rapport wordt ook het toetsinkomen vastgesteld die voor de bank leidend is als inkomen voor de hypotheekaanvraag.
Een inkomensverklaring kan worden vergeleken met een werkgeversverklaring voor iemand in loondienst.

Onze adviseurs kunnen aan de hand van jouw jaarcijfers zelf een toetsinkomen vaststellen, waardoor een inkomensverklaring in veel gevallen niet noodzakelijk is. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Om de winst, ontwikkeling en bestendigheid van het inkomen vast te kunnen stellen, vragen de banken minimaal de volgende documenten op:

 • Jaarcijfers van de afgelopen 3 jaren (of zo lang als de onderneming actief is)
 • Aangiften inkomsten belasting van de afgelopen 3 jaren
 • Prognose van alle ondernemingen
 • Recent uittreksel Kamer van Koophandel

Deze documenten vormen de basis van jouw hypotheekaanvraag. Iedere bank heeft andere voorwaarden en ook iedere onderneming is anders. Het kan zijn dat er aanvullende documenten benodigd zijn.

Als onafhankelijk hypotheekadviseur werken we vergelijken we meer dan 30 hypotheekverstrekkers in Nederland. Bij al deze partijen kunnen we een ondernemershypotheek afsluiten.
Op basis van jouw persoonlijke situatie kijken we welke bank het beste bij jou past. Met al 15 jaar ervaring kennen we de voorwaarden en rekenmethodes van de bank, zodat we een hypotheek vinden die aansluit bij jouw huidige en toekomstige wensen.

Zeker! Het inkomen van jouw partner wordt meegenomen in de toetsing van de hypotheekaanvraag. Indien jouw partner in loondienst is, wordt er gekeken naar het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en eventuele toeslagen).
Is jouw partner ook ondernemer? Dan wordt ook daar het toetsinkomen bepaald aan de hand van de beschikbare jaarcijfers.

Compleet hypotheekadvies voor ondernemers

Het kopen van een huis is een goed moment om zaken zoals pensioen, arbeidsongeschiktheid en overlijden goed te regelen. Tijdens ons hypotheekadvies nemen we deze onderwerpen dan ook mee en leggen uit wat jouw financiële risico’s zijn als ondernemer. Ons doel is om jou als ondernemer het juiste financiële advies te geven dat bij je past.

A&H Finance hypotheekadvies: een hypotheek die bij jou past

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers

Als ondernemer of zzp’er kan het verstandig zijn om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten. Deze verzekering biedt namelijk zekerheid en een inkomen in het geval van arbeidsongeschiktheid als gevolg van ziekte of ongeval. Tijdens onze adviesgesprekken kijken we altijd samen met jou of het afsluiten van een AOV past bij jouw situatie en wensen.

Om het afsluiten van een AOV makkelijk te maken, werken wij samen met ASR en bieden we een handige rekentool aan. Hiermee kun je zelf snel en eenvoudig de premie van jouw AOV berekenen en afsluiten tegen een scherpe prijs.

Hypotheek voor ZZP

Hypotheek voor ZZP

Je hebt visie. Je houdt van vrijheid. Je wilt je ontplooien. Daarom werk je als zzp’er. Om diezelfde redenen koop je ook het liefst zo snel mogelijk een (volgende) eigen woning. Gespecialiseerde adviseurs kunnen op voorhand jouw hypotheekmogelijkheden berekenen, zodat je voorbereid van start kunt gaan.

Hypotheek voor directeur groot aandeelhouder

Hypotheek voor DGA

Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) sta je op de loonlijst, maar ontvang je misschien ook dividend uit jouw onderneming(en). We begrijpen dat het bepalen van jouw inkomen als DGA complex kan zijn. Met al 15 jaar ervaring helpen onze ondernemer-experts jou bij het bepalen van de mogelijkheden.

Hypotheek voor ZZP

Hypotheek voor..

A&H Finance is ook gespecialiseerd in de hypotheek voor:

 • Directeuren
 • Vennoten
 • Maten
 • Coöperanten
© A&H Finance 2023 - visit our  English website - A&H Finance is onderdeel van New Business Group B.V.