Hypotheek oversluiten Rabobank

De rente daalt al jaren achtereen. Jouw hypotheeklasten kunnen misschien ook voordeliger. In veel gevallen kun je een besparing bereiken door je hypotheek over te sluiten. Bij de Rabobank zelf of bij een andere bank.

Veel producten van Rabobank zijn over te sluiten naar een andere vorm. Denk bijvoorbeeld aan:

Gebruik voor een snelle eerste indicatie onze rekentool oversluiten.

Oversluiten Rabobank met boete

Wil je weten wat het kost (boete) om in aanmerking te komen voor een lagere rente? Vraag dan een pro forma aflosnota op bij jouw bank of vraag onze hypotheekadviseurs om een indicatie van de boete te berekenen. Hierbij geldt hoe korter het nog duurt voor de rente afloopt hoe lager de boeterente.

Oversluiten zonder boete bij afloop rentevastperiode

Van de Rabobank ontvang je drie maanden voor afloop van de rentevastperiode een aanbieding met de nieuwe renteperiodes en -tarieven. Maar omdat de rente daalt kan het zomaar zijn dat de aanbieding niet goed genoeg meer is, rentes kunnen per week of maand wijzigen.

Controleer de laagste rente

Krijg je de brief van Rabobank met de nieuwe rentevoorstellen neem dan contact op met een van onze hypotheekadviseurs. Zij kunnen exact vertellen of de aanbieding scherp genoeg is op basis van een vergelijking van andere aanbieders in de markt. A&H Finance werkt op onafhankelijke basis en kijkt dus bij zoveel mogelijk geldverstrekkers wat voor jouw specifieke situatie de beste verbetering in voorwaarden oplevert.

Notariskosten besparen

Mocht blijken dat de Rabobank voor jou de beste optie is, dan bespaar je nog meer kosten. Omdat je niet van geldverstrekker wisselt, hoef je ook niet langs de notaris. Dat scheelt al ongeveer € 1.000,- aan kosten. Onze adviseurs nemen alle factoren van het oversluiten mee in hun advies en rekenen de mogelijke besparing voor je uit.

Wanneer is oversluiten en boeterente betalen bij Rabobank zonde?

Boetegeld wordt zondegeld als je van plan bent om zeer binnenkort te gaan verhuizen. In het geval van een verhuizing mag je vrijwel altijd weg bij je huidige hypotheekverstrekker zonder boeterente.

Wil je profiteren van de lage rente? Zorg dan dat je jouw Rabobank hypotheek oversluit naar een hypotheek met een goede verhuisregeling, stijgt de rente dan, dan mag je de rente meeverhuizen naar de nieuwe woning. Dat maakt de investering dubbel en dwars waard.

Bel onze hypotheekadviseurs op 020-4651951 om jouw mogelijkheden door te spreken.

We adviseren je graag

Bel op 020-4651951 voor een telefonische kennismaking of vul het contactformulier in.