Hypotheek voor starters

Als starter heb je veel voordelen bij het kopen van een woning. Dankzij bijvoorbeeld de vrijstelling van overdrachtsbelasting en het lage NHG-tarief voor starters, heb je meer financiële ruimte voor de aankoop van jouw eerste woning. Een hypotheekafspraak met A&H Finance helpt jou goed geïnformeerd en met vertrouwen de woningmarkt op te gaan.

Wat is jouw maximale startershypotheek?

Of je nu in loondienst bent of je eerste huis koopt als ondernemer, als starter kun je bij ons terecht voor een hypotheek. Bereken hier wat jouw maximale hypotheek is en wat de geschatte bruto en netto maandlast is.

Tijdens een gratis oriëntatiegesprek. Vraag dan gerust om de maximale leenverklaring. Hiermee weet je precies wat je kunt bieden en hoeveel tijd je nodig hebt om jouw hypotheek rond te krijgen. Dit maakt jou een betrouwbare koper en verhoogt je kansen op een geaccepteerd bod.

Maandlasten en benodigd inkomen per hypotheekbedrag

Advieskeuze reviews  Google reviews Klanten vertellen reviews

Hypotheekadvies nieuwbouwwoning

Extra voordelen voor starters 2024

Vanaf 2024 hoef je tot een koopsom van 510.000,- geen overdrachtsbelasting te betalen, dat was in 2023 nog 440.000,-. Deze regel geldt alleen als je een woning koopt om zelf in te gaan wonen en je niet eerder gebruik hebt gemaakt van deze zogenaamde startersvrijstelling.
Profiteer van de hogere startersvrijstelling in 2024.

Als starter kan je in 2023 een hypotheek krijgen van 405.000,- tegen het lage NHG-tarief. Met energiebesparende voorzieningen is dit zelfs 429.300,-. In 2023 voor de eerste woning geen overdrachtsbelasting bij een woningwaarde tot 440.000,-, dit wordt zelfs 510.000,- in 2024.

Ouders kunnen een eenmalige verhoogde belastingvrije schenking doen voor de aankoop van een woning (28.947,- in 2023).
Natuurlijk is het ook mogelijk een schenking te doen buiten deze vrijstelling of een familiebank constructie samen met jou op te tuigen.

Een familiehypotheek is een combinatie van lenen en schenken. De hypotheek wordt verstrekt door ouders of familie bovenop de hypotheek die je bij de bank afsluit. Je kunt hierdoor in totaal meer lenen dan op het inkomen is toegestaan. Wat hier belangrijk is, is dat je ouder(s) de maandelijkse lasten van de extra familiehypotheek aan jou terug schenken.

Het aanbod van de Starterslening verschilt per gemeente. Het is belangrijk om te kijken op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting of de betreffende gemeente waar jij een woning wil kopen deze regeling aanbiedt.

Krijg meer inzicht tijdens het eerste hypotheekgesprek

Wij begrijpen dat je als starter op de woningmarkt veel vragen hebt. Tijdens een oriëntatiegesprek leggen onze adviseurs je uit welke aflossingsvormen er zijn en wat je aan belastingvoordeel kunt verwachten. Ook vertellen we je graag hoe familieleden je kunnen helpen om net iets verder te komen in het koopproces.
Bij ons blijft dezelfde adviseur jouw aanspreekpunt vanaf het eerste contact tot het moment dat jij de sleutels van je eerste huis in handen hebt. Als ouders willen helpen, is het natuurlijk mogelijk om een gesprek te voeren waarbij zij ook aanwezig zijn.

Ons doel is om jou het juiste financieel advies te geven dat bij je past en dat je gemakkelijk kunt begrijpen. Jouw vragen zijn daarbij altijd welkom en wij helpen je graag op weg naar jouw droomhuis.

A&H Finance: het beste hypotheekadvies
  • Samenlevingscontract en andere afspraken

  • Samenlevings- contract en andere afspraken

Bij ons hypotheekadvies bespreken we niet alleen de financiële aspecten, maar ook wat belangrijk is om vast te leggen in een samenlevingscontract. Hierin kan je bijvoorbeeld afspraken maken over de inbreng van ieder en wat er gebeurt bij overlijden van één van jullie. Er zijn verschillende manieren om de woning te kopen. Op basis van jullie inkomsten kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een andere verdeling dan 50/50. We nemen alle mogelijkheden met jullie door en helpen bij de vastlegging hiervan.

Zo kunnen jullie met een gerust hart genieten van jullie nieuwe thuis.

  • Speciaal laag starterstarief

Hypotheekadvies tegen een scherp tarief. Dit omvat niet alleen bemiddeling bij de geldverstrekker, maar ook advies bij overlijden, arbeidsongeschiktheid, pensioen, werkloosheid en bemiddelingskosten van het afsluiten van verzekeringen. Wij vergelijken alle geldverstrekkers en verzekeraars in Nederland. Daarnaast helpen wij bij het inplannen van de taxatie en bouwkundige keuring en werken we samen met onder andere een belastingadviseur en aankoopmakelaar.

Bekijk het scherpe en heldere all-in tarief wat ook nog eens fiscaal aftrekbaar is.

  • Verduurzaam je woning

Verduurzamen

Het verduurzamen van je huis is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Door het verminderen van energieverbruik kan er niet alleen geld worden bespaard, maar ook een bijdrage worden geleverd aan het verminderen van de CO2-uitstoot.
Lees meer over jouw mogelijkheden.

  • Verbouwing

Bouwdepot

Als je plannen hebt om jouw woning te verbouwen, verbeteren of te verduurzamen, dan kan je bij de aanvraag van de hypotheek ook een bouwdepot aanvragen. Dit is een soort rekening bij de bank, waaruit de kosten van de verbouwing of verduurzaming betaald kan worden.

  • Hypotheekadvies op maat: de sleutel tot jouw eigen huis

Kosten koper

Bij het kopen van een huis betaal je niet alleen de hypotheek, maar ook andere bijkomende kosten zoals aankoopkosten en financieringskosten.
Denk daarbij aan makelaarskosten, taxatiekosten, notariskosten en een eventuele bouwkundige keuring.