Startershypotheek

Ga goed voorbereid van start

Heb je plannen voor het kopen van je eerste eigen huis? Laat je dan bijpraten over een startershypotheek. Het is belangrijk om goed geïnformeerd en met vertrouwen de woningmarkt op te gaan. We helpen je graag een goed inzicht te geven van jouw mogelijkheden op basis van jouw persoonlijke situatie. We blijven je helpen totdat je de sleutels van je eerste huis in handen hebt.

Je bod is geaccepteerd, gefeliciteerd!

Tijd om de hypotheek aan te vragen en de rente en voorwaarden van de bank vast te zetten. We maken een vergelijk tussen meer dan 30 verschillende hypotheekverstrekkers in Nederland. Uiteraard bespreken we jouw voorkeuren en wensen tijdens een adviesgesprek bij ons op kantoor, per videobellen of telefonisch.

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Neem contact op.

Welkom bij A&H Finance

Door gewijzigde hypotheekregels, kan je als starter in 2023 een hogere hypotheek krijgen onder het NHG-tarief. Ook is de vrijstelling van de overdrachtsbelasting verhoogd.

Wil je weten over jouw mogelijkheden? Bel ons op 020 465 19 51 of maak een afspraak.

Welkom bij A&H Finance

Breng een bod uit op jouw droomhuis

Samen, en gebaseerd op jouw persoonlijke situatie, bepalen we hoeveel jij kunt bieden op een woning. Je kunt dit bod zelf uitbrengen, maar ook met behulp van een aankoopmakelaar. A&H Finance heeft prijsafspraken met meerdere partijen.

Een bod met kort of zelf zonder voorbehoud van financiering? Onze adviseurs kunnen je precies vertellen hoe veel tijd er nodig is om de hypotheekaanvraag af te ronden. Aanvullend bieden we ook een spoed service, voor de aanvragen die akkoord moeten zijn binnen 2 weken.

Persoonlijke begeleiding

Het kopen van jouw eerste huis is waarschijnlijk een van de belangrijkste beslissingen die je zult maken in je leven. Wij zullen je begeleiden en er voor zorgen dat je straks zorgeloos in je droomhuis kan wonen met een betaalbare hypotheek en verzekeringen gebaseerd op je persoonlijke situatie.

Onze begeleiding is inclusief alle aspecten die komen kijken bij het kopen van een woning. Denk aan het afsluiten van jouw hypotheek, maar ook levens- en schadeverzekeringen. Prijsafspraken zijn gemaakt met taxateurs, bouwkundig inspecteurs en notarissen.
Door goed geïnformeerd de woningmarkt op te gaan, heb je meer kans van slagen in het vinden van een woning.

A&H Finance hypotheekadvies: een hypotheek die bij jou past

Op zoek naar een bestaande woning of nieuwbouw?

Bestaande woning

De zoektocht naar een bestaande woning is om een aantal redenen interessant. Het aanbod is groot en divers. In allerlei prijsklassen vind je een ruim aanbod. Zeker als je in een stad wil wonen.

Bijkomend voordeel is dat je bestaande bouw desgewenst redelijk snel kunt betrekken. Tussen je eerste bod en de uiteindelijke verhuizing hoeft niet meer dan een paar maanden te zitten. Het is belangrijk dat jij en de verkoper een datum overeenkomen voor de sleuteloverdracht. Als dit binnen een jaar is kun je nu al een starten met de aanvraag van een hypotheekofferte.

Tegenover dit gemak staat wel dat je bij aankoop van bestaande bouw rekening moet houden met kosten koper. Dit zijn bijkomende kosten voor onder andere het taxeren en keuren, de aankoopmakelaar en de overdrachtsbelasting. Tenslotte zal een oudere bestaande woning ook een goed onderhoudsplan verlangen.

Het financieringsvoorbehoud varieert meestal tussen 2 en 8 weken, tenzij je zonder voorbehoud van financiering biedt.

Nieuwbouw

Een nieuwbouw huis kopen kent ook een aantal voordelen. Je schrijft je in voor een nieuwbouwproject en bij aanvang staat de koopprijs vast.

Er hoeven geen biedingen plaats te vinden en er kan ook niet overboden worden. Ook hoeft er over een nieuw te bouwen woning geen overdrachtsbelasting betaald te worden. Het huis wordt ‘vrij op naam’ verkocht aan jou als eerste eigenaar. Komt nog eens bij dat een nieuw huis voorlopig geen onderhoud nodig heeft en een goed energielabel zal hebben.

Nieuwbouw vraagt om geduld en een financieel plan. Is er wel een nieuwbouwproject in de omgeving waar jij graag wil wonen? En wordt je ingeloot als koper van een van de woningen? Je zult vaak maanden moeten wachten tot de woning afgebouwd is. In die maanden betaal je al wel (deels) hypotheekrente en aflossing, maar heb je ook je bestaande woonlasten.

Het financieringsvoorbehoud is bij een nieuwbouwhuis bijna altijd twee maanden.

English