Verhuurhypotheek: Een woning verhuren

Heb jij al een verhuurde woning, denk je erover na om je huidige woning te verhuren, of heb je misschien een mooie woning op het oog die je graag zou willen kopen om te verhuren?

Het hebben van een beleggingspand kan erg lucratief zijn. Je genereert namelijk een maandelijks terugkerend inkomen en extra rendement indien de waarde van de woning stijgt. We leggen je graag uit wat jouw mogelijkheden zijn.

Welkom bij A&H Finance
Oversluiten

Omzetten naar verhuurhypotheek

Verhuur je jouw woning al, maar heb je geen toestemming van de bank? Dan kan dit leiden tot aanschrijvingen en zelfs opzegging van je hypotheek. Gelukkig kun je dit voorkomen door je woninghypotheek om te zetten naar een verhuurhypotheek. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste oplossing.

Volgende woning

Huidige huis verhuren – oversluiten

Wil je je huidige huis verhuren en zelf een nieuwe woning kopen? Dat kan een slimme financiële zet zijn, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.
Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en helpen je bij het vinden van de beste oplossing die past bij jouw situatie.

Eerste woning

Beleggingspand financieren

Wil je een tweede woning aankopen om te verhuren? Dan is het belangrijk om te weten welke financiële mogelijkheden er zijn en welke risico’s je loopt. Wij helpen je bij het vinden van de beste financieringsoplossing voor jouw beleggingspand en geven je graag advies over de haalbaarheid en mogelijkheden van jouw plannen.

Persoonlijke begeleiding

Bij het kopen of behoud van een woning voor verhuur komt vaak meer kijken dan bij het aankopen van jouw eigen woning. Zo zijn er andere fiscale aspecten waarmee rekening gehouden moet worden, maar ook andere opties met betrekking tot geldverstrekkers.

De financieel adviseurs van A&H Finance begeleiden je en denken we mee, zodat op lange termijn de gemaakte investering een goede keuze zal zijn en je zorgeloos kunt genieten.

A&H Finance hypotheekadvies: een hypotheek die bij jou past

Veelgestelde vragen verhuurhypotheek

Grote reparaties en groot onderhoud komen voor rekening van de verhuurder, zoals buitenschilderwerk of het vervangen van leidingen. Het is daarom verstandig om een deel van de huurinkomsten hiervoor opzij te zetten. Vaak wordt 15% van de verhuurprijs geadviseerd.

Nee, de huurinkomsten die je ontvangt worden niet belast.
Wel wordt het bezit van een tweede woning gezien als vermogen. Hierover betaal je belasting in box 3. Zie ook: "Hoeveel belasting betaal ik voor mijn verhuurde woning".

Het kan aantrekkelijk lijken om een tweede woning te kopen voor verhuur als alternatief voor het beperkte rendement dat banken momenteel bieden op spaargeld. Echter, het is belangrijk om te benadrukken dat het kopen van een tweede woning afhankelijk is van jouw persoonlijke situatie en dat het altijd verstandig is om professioneel advies van onze adviseurs in te winnen.

Daarnaast is het essentieel om te onthouden dat het hebben van een tweede woning betekent dat je geld vastzit in stenen en alleen beschikbaar is bij verkoop of hypotheekverhoging. Het is daarom van cruciaal belang om altijd een financiële buffer aan te houden voor onvoorziene uitgaven. Houd ook rekening met de mogelijke fluctuaties van de marktprijzen, aangezien dit van invloed kan zijn op de waarde van jouw investering. Nogmaals, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie is professioneel advies altijd noodzakelijk.

© A&H Finance 2023 - visit our  English website - A&H Finance is onderdeel van New Business Group B.V.
English