Erfpachtregeling Amsterdam heropend

Amsterdam heropent voordelige voorwaarden afkoop erfpacht

De gemeente Amsterdam heropent binnenkort de voordelige regeling voor de afkoop van eeuwigdurende erfpacht. De deadline voor deze regeling verstreek eerder op 8 januari 2020, maar wordt binnenkort toch weer voor een periode van zes maanden heropend. Het stadsbestuur heeft hiertoe besloten nadat de Autoriteit Consument en Markt heeft geoordeeld dat de gemeente in haar communicatie “niet duidelijk genoeg” is geweest.

Voorwaarden afkoop erfpacht

De heropende voordelige voorwaarden voor afkoop houden, naast een kortingsregeling, in dat wordt gekeken naar de WOZ-waarden van woningen in 2014-2015. Die zijn in vergelijking met recentere WOZ-waarden een stuk voordeliger. Experts berekenen dat het verschil in afkoopkosten van eeuwigdurende erfpacht zonder de voordelige regeling tot wel tien keer duurder kan uitvallen.

Bij het verstrijken van de deadline op 8 januari 2020 heeft 85% van de erfpachters in Amsterdam (zo’n 166.000 woningen) gekozen voor afkoop. Nu kunnen nog eens 35.000 woningen met erfpacht alsnog in aanmerking komen voor de voordelige voorwaarden erfpachtregeling.

De gemeente Amsterdam bepaalt wanneer de regeling weer opengesteld wordt. Houd daarvoor goed de gemeentelijke website in de gaten.

Financieel advies bij afkoop

Heb je bij de gemeente een verzoek ingediend om voor voordelige voorwaarden erfpachtregeling in aanmerking te komen? Dan ontvang je een persoonlijk informatiepakket waarmee je de vervolgstappen kunt afwegen. Een onderdeel daarvan is de financiering van de afkoop. Onze adviseurs helpen je graag om een goede financiering te regelen. Neem contact met ons op voor een passend financieel advies.