Doorstromen naar een nieuwe woning

Je inkomen is gestegen, hebt overwaarde op je huis en wil de huidige lage rente houden.

Alle zaken die invloed hebben op jouw volgende aankoop komen aan bod in het adviesgesprek, zoals de maximale hypotheek, de aflossingseisen en de fiscale voordelen.

De rente beweegt omhoog en omlaag

De afgelopen periode is de rente hard gestegen, maar er zijn ook periodes van lichte dalingen, de kranten staan er vol van. Het voordeel van een hypotheekadvies voordat je gaat zoeken is dat zodra er een woning gevonden is de rente vastgelegd kan worden. De rente kan hierdoor niet nog verder stijgen of bij rentedalingen houden we de aanvraag nog even voor je vast. Neem je de rente mee? Dan is dat deel niet gevoelig voor de huidige rentestanden. Vaak sluit je er nog een hypotheek bij tegen de huidige marktrentes en dan is snel handelen belangrijk bij een geaccepteerd bod.

Hypotheekadvies nieuwbouwwoning

Van appartement naar een grotere woning met tuin met behoud van de lage rente? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Bel ons op: 020 465 19 51 of vul het contactformulier in.

Maandlasten en benodigd inkomen per hypotheekbedrag

Breng een bod uit op jouw droomhuis

Een bod met kort of zelf zonder voorbehoud van financiering? Onze adviseurs kunnen je precies vertellen hoe veel tijd er nodig is om de hypotheekaanvraag af te ronden. De gemiddelde doorlooptijd voor de hypotheekaanvragen van ondernemers en particulieren is op dit moment gemiddeld twee weken.

Samen, en gebaseerd op jouw persoonlijke situatie, bepalen we hoeveel jij kunt bieden op een woning. Je kunt dit bod zelf uitbrengen, maar ook met behulp van een aankoopmakelaar. Wij kennen de markt en de mensen die nodig zijn voor de bouwkundige keuring, taxatie, aankoop, verkoop én belastingadvies.

Jouw hypotheekvoorwaarden meenemen, kan dat zomaar?

Bij een verhuizing naar een nieuwe woning neem je de lage hypotheekrente en voorwaarden mee, als berekent is dat dit gunstiger is. Het meenemen van de hypotheekrente is onderdeel van het hypotheekadvies om te beoordelen of dit een aanzienlijke besparing oplevert. Onze adviseurs kennen de verhuis- of meeneemregelingen van alle geldverstrekkers in Nederland en zullen je uitvoerig informeren hoe de nieuwe hypotheek het beste vormgegeven kan worden.

Verbouw jen verduurzaam je huis met behulp van je hypotheek

Overbruggingskrediet en overwaarde

Als je overwaarde in je huidige woning hebt zitten, dan kan je een overbruggingskrediet aanvragen. Banken zijn bereid om een percentage van het geschatte bedrag aan overwaarde tijdelijk te lenen voor de aankoop van je nieuwe woning. Dit voorschot heet een overbruggingskrediet en kan geleend worden bovenop het maximum dat je kunt krijgen op basis van het inkomen.

Als je volop gebruik wilt maken van de hypotheekrenteaftrek, dan zul je de totale overwaarde van de huidige woning moeten besteden voor de aankoop van de nieuwe woning. Dit mag ook in vorm van verbouwing zijn. Indien je de huidige woning wil houden en gaan verhuren gelden er andere regels.

Verbouwingsdepot

Moet jouw nieuwe woning nog worden gerenoveerd?
De woning kan misschien nog duurzamer of moderner. Deze kosten van bijvoorbeeld een keuken, badkamer, vloeren, stucwerk en warmtepomp kunnen gezamenlijk best oplopen. Onze adviseurs helpen je om een beeld te krijgen hoe je deze verbouwing meefinanciert in de hypotheek.

Een bouwdepot is onderdeel van je hypotheek. Het is een soort geldpot die gereserveerd is voor de uitbetaling van facturen van vooraf opgegeven verbouwingsplannen.
Bij een bouwdepot is er sprake van vergoedingsrente. Dit betekent dat je alleen rente betaalt over het bedrag dat al is uitbetaald.