Volgende woning kopen

Zet jouw volgende stap

Je inkomen is mogelijk gestegen, je hebt misschien overwaarde op je huis en profiteert nog van een lage rente op je huidige hypotheek.
Laten we eens in gesprek gaan om alle ingrediënten die invloed hebben op jouw volgende hypotheek te bespreken. Na het gesprek weet je precies wat je kunt lenen.

Heb je al een woning gevonden?

In deze periode van stijgende hypotheekrente is het van belang dat je snel met ons in contact komt als je een woning gevonden hebt. Onze adviseurs plannen op korte termijn een afspraak in om de rente vast te leggen. De rente kan hierdoor niet nog verder stijgen. Bij de vastlegging kan jouw huidige hypotheek een belangrijke rol spelen. Zeker wanneer je huidige hypotheek een relatief lage rente heeft en de rentevastperiode nog enkele jaren duurt.

Welkom bij A&H Finance

Een woning kopen met een kort voorbehoud of zonder voorbehoud? Bij ons kan het! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Bel ons op: 020 465 19 51 of vul het contactformulier in.

Welkom bij A&H Finance

Breng een bod uit op jouw droomhuis

Samen, en gebaseerd op jouw persoonlijke situatie, bepalen we hoeveel jij kunt bieden op een woning. Je kunt dit bod zelf uitbrengen, maar ook met behulp van een aankoopmakelaar. A&H Finance heeft prijsafspraken met meerdere partijen.

Een bod met kort of zelf zonder voorbehoud van financiering? Onze adviseurs kunnen je precies vertellen hoe veel tijd er nodig is om de hypotheekaanvraag af te ronden. Aanvullend bieden we ook een spoed service, voor de aanvragen die akkoord moeten zijn binnen 2 weken.

Jouw hypotheekvoorwaarden meenemen, kan dat zomaar?

Bij een verhuizing kan je vaak je lagere hypotheekrente en voorwaarden meenemen. Dit kan, afhankelijk van de actuele hypotheekrentes, een aanzienlijke besparing opleveren. Of je jouw lage rente mee kan nemen is afhankelijk van jouw verhuis- of meeneemregeling.

Persoonlijke begeleiding

Je hebt al een koopwoning, waarschijnlijk met een lopende hypotheek. Jouw droom? Verhuizen naar een grotere woning? Of naar het platte land voor extra ruimte? Is er familie-uitbreiding? Of ben je juist op zoek naar een energievriendelijke woning?

Als je aan het oriënteren bent op je volgende woning, dan start het allemaal met het bepalen van je budget. Onze dienstverlening bestaat uit alle aspecten gerelateerd aan het kopen van een woning. Denk hierbij aan het aanvragen van de hypotheek, het onderzoeken of je de huidige rente kunt meeverhuizen naar je nieuwe hypotheek, maar ook levens- en schadeverzekeringen. Prijsafspraken zijn gemaakt met taxateurs, bouwkundig inspecteurs en notarissen.
Door goed geïnformeerd de woningmarkt op te gaan, heb je meer kans van slagen in het vinden van een woning.

Verbouw jen verduurzaam je huis met behulp van je hypotheek

Welke mogelijkheden zijn er?

Overbruggingskrediet en overwaarde

Als je overwaarde in je huidige woning hebt zitten, dan kan je een overbruggingskrediet aanvragen. Banken zijn bereid om een percentage van het geschatte bedrag aan overwaarde tijdelijk te lenen voor de aankoop van je nieuwe woning. Dit voorschot heet een overbruggingskrediet en kan geleend worden bovenop het maximum dat je kunt krijgen op basis van het inkomen.

Als je volop gebruik wilt maken van de hypotheekrenteaftrek, dan zul je de totale overwaarde van de huidige woning moeten besteden voor de aankoop van de nieuwe woning. Dit mag ook in vorm van verbouwing zijn. Indien je de huidige woning gaat verhuren of gaat gebruiken voor bijvoorbeeld een wereldreis, dan zal de rente over dit bedrag niet meer aftrekbaar zijn.

Verbouwingsdepot

Moet jouw nieuwe woning nog worden gerenoveerd?
De woning kan misschien nog duurzamer of moderner. Deze kosten van bijvoorbeeld een keuken, badkamer, vloeren, stucwerk en warmtepomp kunnen gezamenlijk best oplopen. Onze adviseurs helpen je om een beeld te krijgen hoe je deze verbouwing meefinanciert in de hypotheek.

Een bouwdepot is onderdeel van je hypotheek. Het is een soort geldpot die gereserveerd is voor de uitbetaling van facturen van vooraf opgegeven verbouwingsplannen.
Bij een bouwdepot is er sprake van vergoedingsrente. Dit betekent dat je alleen rente betaalt over het bedrag dat al is uitbetaald.

English