1. Wat is mijn maximale hypotheek?
Iedereen die een nieuwe woning gaat kopen speelt met de vraag wat kan ik eindelijk lenen en wat kan ik gaan bieden?
Wat jij kunt bieden hangt samen met jouw maximale hypotheekmogelijkheden. Het inkomen dat in het huishouden binnenkomt is hierbij de bepalende factor of dit nu uit loondienst, ondernemerschap, zzp of flexwerk is dat maakt niet uit. Daarnaast komt het ook voor dat je soms moet overbieden op een woning en dan meer eigen geld moet inleggen.
Hypotheek berekenen
Met onze online rekentool kun je al even snel berekenen wat jouw maandlasten worden. Maar wil je de echt weten wat jij kunt bieden? Neem dan contact op met onze adviseurs voor een vrijblijvende kennismaking.
2. Hoe lang zet je de rente vast?
Ook al is de rente laag, natuurlijk wil je de beste rente, maar nog betere voorwaarden.
Door onze onafhankelijke hypotheekadviseurs zit je niet vast aan een tarief van een bank. Wij adviseren jou in rente en voorwaarden die passend zijn en je ook meenemen in de toekomst.
Daarbij leggen wij je precies uit wat het verschil is tussen de verschillende rentevastperiodes, zo kun je de rente bijvoorbeeld 10 jaar of 20 jaar vastzetten, maar wat past nu echt bij jou? Het hypotheekadvies stappenplan helpt jou bij het maken van de beste keuze.
Rentekorting
Hoe lager de hypotheek ten opzichte van de waarde van de woning hoe beter de rente. Hoe lager het risico voor de hypotheek hoe beter de rente.
3. Heeft erfpacht invloed op je hypotheek
Met name in de grote steden en zeker in Amsterdam is er soms sprake van erfpacht.
De hypotheekmogelijkheden hangen ook samen met de jaarlijkse erfpacht. Is deze voor lange tijd afgekocht, dan hoef je dus in dit tijdvak geen jaarlijkse kosten te betalen. Belangrijk is dat erfpachtkosten van invloed kunnen zijn op jouw maximale hypotheek.
Alleen in Amsterdam al zijn er 130.000 woningbezitters die een speciale aanbieding krijgen van de gemeente Amsterdam om deze erfpacht eeuwigdurend af te kopen.
4. Welke hypotheekvormen zijn er?
Een woning kopen doe je niet iedere dag.
Goed hypotheekadvies is dan ook onvermijdelijk, want uiteindelijk zit je 30 jaar lang vast aan de hypotheek. Er zijn verschillende hypotheekvormen waar je uit kunt kiezen, de annuïteitenhypotheek en lineaire hypotheek zijn het meest gebruikelijke sinds 2013.
Maar er is ook sprake van een overgangsregime als je voor deze periode al een hypotheek had. Of het nu verstandig is om aflossingsvrij te houden of juist niet dat komt terug in het hypotheekadvies.
Eigen geld inbrengen
Je hoeft niet maximaal te lenen, je mag ook een deel eigen geld inbrengen of misschien wil de familie jou geld lenen of wil jij uit jouw onderneming een stukje hypotheek organiseren. Het is allemaal mogelijk. Onze adviseurs leggen je graag uit wat het effect is, neem contact op voor jouw mogelijkheden.
5. Hoe sluit ik een hypotheek af?
Ben je van plan om een nieuwe woning te kopen en moet je hiervoor een hypotheek afsluiten, dan is het goed te weten hoe dit in zijn werk gaat.
Op de Hypotheek afsluiten-pagina geven we meer inzicht in het advies- en bemiddelingsproces dat bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek komt kijken. Het advies van A&H Finance is onafhankelijk. Uiteraard staan onze financieel adviseurs voor je klaar om je te helpen, zodat het kopen van een woning niet alleen spannend is maar ook leuk.
Wat is NHG?
NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Door deze garantie hebben geldverstrekkers meer zekerheid en bieden dan ook een lagere rente. Per 1 januari 2021 is de NHG verstrekkingsnorm verhoogd naar € 325.000,-. Dat betekent dat de koopsom van de woning niet hoger mag zijn dan dit bedrag. Naar de NHG site.
6. Wat kost een hypotheek?
Aan het afsluiten van een hypotheek zijn meerdere kosten verbonden. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden omdat je deze kosten niet allemaal mee kan nemen in de hypotheek.
Sinds 2018 mag je nog maar 100% van de woningwaarde gaan lenen. Een overzicht van de (eenmalige) kosten en maandelijkse lasten van een hypotheek vind je op onze pagina Wat kost een hypotheek. Weet je al hoeveel hypotheek je ongeveer nodig hebt? Klik dan op een van de hypotheekbedragen hieronder voor een indicatie van de maandelijkse lasten. Ook staat hier vermeld hoeveel inkomen je ongeveer zou moeten verdienen.
We adviseren je graag
Bel op 020-4651951 voor een telefonische kennismaking of vul het contactformulier in.
ZZP hypotheek
Een hypotheek als zzp’ er, dat is heel normaal. Zelfs als je korter dan drie jaar in dienst bent.
Formulieren
Download handige formulieren en informatie, gewoon goed om te weten wat er nodig is.
Bouwtechnische keuring
Onze adviseurs helpen graag met het aanvragen van een bouwtechnische keuring.
Hogere maximale hypotheek in 2021
Hypotheek afsluiten, NieuwsGoed nieuws voor huizenkopers: alle huishoudens met een inkomensstijging in 2021 krijgen een verhoging van het maximale hypotheekbedrag. De verwachte loonstijging is 1,4%. Voor hogere inkomens stijgt de maximale hypotheek meer dan voor lagere inkomens, omdat bij de eerste groep de stijging in euro’s hoger is. Koop je een huis als tweeverdieners? Het tweede inkomen […]
Wanneer is NHG verstandig?
Hypotheek afsluitenBij het afsluiten van een hypotheek voor een nieuwe woning of bij het oversluiten van een bestaande hypotheek kan er gekozen worden voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). NHG biedt een aantal voordelen, maar wegen deze op tegen de kosten die met NHG gemoeid zijn? En zijn de voordelen die NHG biedt in elke situatie even […]
Hoe kies je een hypotheekadviseur?
Hypotheek afsluitenHypotheekadviseurs genoeg, maar hoe kies je uit al deze adviseurs de beste adviseur? In dit artikel geven we je tips om de beste hypotheekadviseur te kiezen. Heb je nu of na dit artikel nog vragen; bel ons gerust op 020–465 19 51. Is je hypotheekadviseur onafhankelijk? Het is belangrijk om te controleren of je hypotheekadviseur onafhankelijk […]