Wat is mijn maximale hypotheek?

de vijf meest gestelde vragen

Wat is mijn maximale hypotheek?

de vijf meest gestelde vragen

Wat is mijn maximale hypotheek?

de vijf meest gestelde vragen

1. Wat is mijn maximale hypotheek?

Iedereen die een nieuwe woning gaat kopen speelt met de vraag wat kan ik eindelijk lenen en wat kan ik gaan bieden?

Wat jij kunt bieden hangt samen met jouw maximale hypotheekmogelijkheden. Het inkomen dat in het huishouden binnenkomt is hierbij de bepalende factor of dit nu uit loondienst, ondernemerschap, zzp of flexwerk is dat maakt niet uit. Daarnaast komt het ook voor dat je soms moet overbieden op een woning en dan meer eigen geld moet inleggen.

Hypotheek berekenen

Met onze online rekentool kun je al even snel berekenen wat jouw maandlasten worden. Maar wil je de echt weten wat jij kunt bieden? Neem dan contact op met onze adviseurs voor een vrijblijvende kennismaking.

Hypotheekadvies

Rentekorting

Hoe lager de hypotheek ten opzichte van de waarde van de woning hoe beter de rente. Hoe lager het risico voor de hypotheek hoe beter de rente.

Rentekorting hypotheek

2. Hoe lang zet je de rente vast?

Ook al is de rente laag, natuurlijk wil je de beste rente, maar nog betere voorwaarden.

Door onze onafhankelijke hypotheekadviseurs zit je niet vast aan een tarief van een bank. Wij adviseren jou in rente en voorwaarden die passend zijn en je ook meenemen in de toekomst.

Daarbij leggen wij je precies uit wat het verschil is tussen de verschillende rentevastperiodes, zo kun je de rente bijvoorbeeld 10 jaar of 20 jaar vastzetten, maar wat past nu echt bij jou? Het hypotheekadvies stappenplan helpt jou bij het maken van de beste keuze.

3. Heeft erfpacht invloed op je hypotheek

Met name in de grote steden en zeker in Amsterdam is er soms sprake van erfpacht.

De hypotheekmogelijkheden hangen ook samen met de jaarlijkse erfpacht. Is deze voor lange tijd afgekocht, dan hoef je dus in dit tijdvak geen jaarlijkse kosten te betalen. Belangrijk is dat erfpachtkosten van invloed kunnen zijn op jouw maximale hypotheek.

Alleen in Amsterdam al zijn er 130.000 woningbezitters die een speciale aanbieding krijgen van de gemeente Amsterdam om deze erfpacht eeuwigdurend af te kopen.

Eigen geld inbrengen

Je hoeft niet maximaal te lenen, je mag ook een deel eigen geld inbrengen of misschien wil de familie jou geld lenen of wil jij uit jouw onderneming een stukje hypotheek organiseren. Het is allemaal mogelijk. Onze adviseurs leggen je graag uit wat het effect is, neem contact op voor jouw mogelijkheden.

4. Welke hypotheekvormen zijn er?

Een woning kopen doe je niet iedere dag.

Goed hypotheekadvies is dan ook onvermijdelijk, want uiteindelijk zit je 30 jaar lang vast aan de hypotheek. Er zijn verschillende hypotheekvormen waar je uit kunt kiezen, de annuiteitenhypotheek en lineaire hypotheek zijn het meest gebruikelijke sinds 2013.

Maar er is ook sprake van een overgangsregime als je voor deze periode al een hypotheek had. Of het nu verstandig is om aflossingsvrij te houden of juist niet dat komt terug in het hypotheekadvies.

5. Hoe sluit ik een hypotheek af?

Ben je van plan om een nieuwe woning te kopen en moet je hiervoor een hypotheek afsluiten, dan is het goed te weten hoe dit in zijn werk gaat.

Op de Hypotheek afsluiten-pagina geven we meer inzicht in het advies- en bemiddelingsproces dat bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek komt kijken. Uiteraard staan onze financieel adviseurs voor je klaar om je te helpen, zodat het kopen van een woning niet alleen spannend is maar ook leuk.

Wat is NHG?

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Door deze garantie hebben geldverstrekkers meer zekerheid en bieden  dan ook een lagere rente. Per 1 januari 2018 is de NHG verstrekkingsnorm verhoogd naar 265.000,-. Dat betekent dat de koopsom van de woning niet hoger mag zijn dan dit bedrag.  Naar de NHG site.

ZZP hypotheek

Een hypotheek als zzp’ er, dat is heel normaal. Zelfs als je korter dan drie jaar in dienst bent.

ZZP Hypotheek

Formulieren

Download handige formulieren en informatie, gewoon goed om te weten wat er nodig is.

Download handige formulieren

Bouwkundige keuring

Onze adviseurs helpen graag met het aanvragen van een bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring

Relevante artikelen over het afsluiten van een hypotheek

Stel maakt financiële beslissingen

Bij het afsluiten van een hypotheek voor een nieuwe woning of bij het oversluiten van een bestaande hypotheek kan er gekozen worden voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). NHG biedt een aantal voordelen, maar wegen deze op tegen de kosten die met NHG gemoeid zijn? En zijn de voordelen die NHG biedt in elke situatie even […]

Hypotheekadviseurs genoeg, maar hoe kies je uit al deze adviseurs de beste adviseur? In dit artikel geven we je tips om de beste hypotheekadviseur te kiezen. Heb je nu of na dit artikel nog vragen; bel ons gerust op 020–465 19 51. Is je hypotheekadviseur onafhankelijk? Het is belangrijk om te controleren of je hypotheekadviseur onafhankelijk […]

hypotheekadvies

Heeft u een spaar – of levenhypotheek en wilt u deze omzetten naar een annuïteitenhypotheek? Laat u vooraf goed adviseren want een annuïteitenhypotheek is niet altijd fiscaal voordeliger. Bij het oversluiten van een lopende aflossingsvrije hypotheek naar een annuïteitenhypotheek moet er altijd gekeken worden naar de rechten die van toepassing zijn. Sinds 1 januari 2013 geldt […]