Hypotheek €100.000

Je hebt een hypotheek van €100.000 nodig voor dat leuke appartement wat je hebt gezien/gekocht. Je bent benieuwd naar de kosten die dit met zich meebrengt en of je inkomen wat je nu verdient toereikend is om een dergelijke hypotheek te kunnen betalen. Daarnaast zijn er nog eenmalige kosten zoals de kosten koper, taxatiekosten, notariskosten en advies- en bemiddelingskosten.

Financieel adviseurs AH Finance
Review

Onze samenwerking met Iwan Visscher, voor het vinden van de beste hypotheek voor onze familie, hebben wij als heel prettig ervaren!

Rebeccah

Wat kost een hypotheek van €100.000?

De kosten van een hypotheek hangen af van een aantal factoren. Zo kun je bij nieuwe hypotheken kiezen voor twee vormen. Een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Maar een combinatie van deze twee is ook mogelijk. Bij de volgende voorbeelden gaan we uit van een 100% annuïtaire lening en een 100% lineaire lening. We hanteren een fictieve rente van 2,25%.

Mail of bel AH Finance

Voorbeeld 1: Annuïtair

  • Hypotheekbedrag: €100.000
  • Hypotheekvorm: Annuïteit
  • Voorbeeldrente: 2,25%
  • Rentevaste periode: 20 jaar

Dan zijn dit de maandlasten bij aanvang van de lening:

Bruto: €382,25
Netto: €330 (indicatief afhankelijk van jouw inkomen)

Dit is gebaseerd op het hypotheekbedrag, de hypotheekvorm en rente. Het netto bedrag is de bruto maandlast minus de hypotheekrente aftrek. Het netto maandbedrag is echter afhankelijk van het inkomen wat je verdient. Met onze online-rekentool kun je deze berekening ook maken en invullen wat jou inkomen is. Bij dit voorbeeld zijn we vanuit gegaan van een inkomen van €25.000,-

Voorbeeld 2: Lineair

  • Hypotheekbedrag: €100.000
  • Hypotheekvorm: Lineair
  • Voorbeeldrente: 2,25%
  • Rentevaste periode: 20 jaar

Dit zijn de maandlasten bij aanvang van de lening:

Bruto: €459
Netto: €404 (indicatief afhankelijk van jouw inkomen)

Dit is gebaseerd op het hypotheekbedrag, de hypotheekvorm en rente. Het netto bedrag is de bruto maandlast minus de hypotheekrente aftrek. Het netto maandbedrag is echter afhankelijk van het inkomen wat je verdient. Met onze online-rekentool kun je deze berekening ook maken en invullen wat jou inkomen is. Bij dit voorbeeld zijn we vanuit gegaan van een inkomen van €25.000,-.